Minorele din Rom├ónia, victimele traficului de persoane prin metoda ÔÇ×lover-boyÔÇŁ

25 ianuarie 2022

Tot mai mul╚Ťi copii din Rom├ónia sunt ademeni╚Ťi prin metoda lover-boy, majoritatea dintre ace╚Ötia fiind trafica╚Ťi ╚Öi for╚Ťa╚Ťi s─â intre ├«n industria sexului, se arat─â ├«ntr-o investiga╚Ťie condus─â de c─âtre BBC, dup─â o documentare de doi ani.

prostituate jpeg

minorele, traficate prin metoda lover-boy

Dup─â ce copiii sunt ademeni╚Ťi ├«n Marea Britanie, ace╚Ötia sunt ╚Ťinu╚Ťi captivi ╚Öi for╚Ťa╚Ťi s─â presteze servicii sexuale contra cost. Astfel, jurnalista din partea BBC Jean Mackenzie a c─âl─âtorit ├«ntre Rom├ónia ╚Öi Regatul Unit pentru a demasca ╚Öi explica de ce aceast─â industrie cre╚Öte de la o zi la alta. 

├Än debutul investiga╚Ťiei, o cas─â din Birmingham la care poli╚Ťia britanic─â unde are loc o opera╚Ťiune a poli╚Ťiei britanice, unde au fost ├«nt├ólnite patru fete din Rom├ónia, ├«mbr─âcate doar ├«n lenjerie intim─â. ├Än urma suspiciunilor poli╚Ťiei Regatului Unit, rom├óncele erau obligate s─â presteze servicii de natur─â sexual─â contra cost, iar dreptul lor la liber─â trece fiind restric╚Ťionat de c─âtre trafican╚Ťi.

Acestea au fost ridicate ╚Öi duse la un centru de consiliere, dar, deoarece prostitu╚Ťia este legal─â ├«n Marea Britanie, rom├óncele nu recunosc c─â au fost traficate. Deoarece nu doresc s─â recunoasc─â c─â sunt victimele unui abuz, sunt duse ├«napoi la casa din Birmingham, unde se b─ânuie╚Öte c─â are sediul bordelul. 

nu s-a schimbat absolut nimic

Jurnalista din partea BBC a c─âl─âtorit ├«n Rom├ónia pentru a afla de ce sunt at├ót de multe fete care sunt victime ale traficului de persoane ╚Öi, bine├«n╚Ťeles, de ce se feresc acestea s─â recunoasc─â c─â au nevoie de ajutor.

Pentru a afla mai multe, aceasta s-a deplasat la un ad─âpost de copii din Rom├ónia, unde tot mai multe fete minore ajung dup─â ce au fost ademenite prin metoda lover-boy. Iana Matei, pre╚Öedinta Funda╚Ťiei Reaching Out Romania, i-a dat detalii jurnalistei BBC, explic├ónd cum o feti╚Ť─â de 13 ani ├«ncerca s─â se ├«ntoarc─â la cel care a ademenit-o, un traficant ├«n v├órst─â de 52 de ani. 

Iana Matei subliniaz─â c─â se love╚Öte de cazuri asem─ân─âtoare de 20 de ani ╚Öi c─â nu s-a schimbat absolut nimic ├«n tot acest timp. ÔÇ×Concluzia este c─â nu ne pas─âÔÇŁ, arat─â pre╚Öedinta Funda╚Ťiei Reaching Out Romania.

Multe dintre acestea, ├«n v├órst─â de 10 ani, sunt ├«ndrumate de c─âtre trafican╚Ťi s─â nu aib─â ├«ncredere ├«n for╚Ťele de ordine. 

ÔÇ×Eram o sclav─â pentru ei, f─âceam tot ce-mi spuneau. Aveau nevoie de bani ╚Öi ╚Ötiam c─â singura solu╚Ťie este s─â m─â prostituezÔÇŁ, a spus Andreea pentru BBC, o victim─â ademenit─â de c─âtre trafican╚Ťi.

Pute╚Ťi urm─âri ╚Ötirile Click! ╚Öi pe Google News

oana zavoranu jpg
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
image png
foto mare profimedia 0691691838 copy jpg
cub radu stefan banica png
carla s dreams bobonete 2 PNG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg
4 printul andrew profimedia 0652894124 jpg jpeg
ioan niculae jpeg
inceput de an scolar jpeg