Minorele din România, victimele traficului de persoane prin metoda „lover-boy”

Ultima actualizare:

Tot mai mulți copii din România sunt ademeniți prin metoda lover-boy, majoritatea dintre aceștia fiind traficați și forțați să intre în industria sexului, se arată într-o investigație condusă de către BBC, după o documentare de doi ani.

prostituate jpeg

minorele, traficate prin metoda lover-boy

După ce copiii sunt ademeniți în Marea Britanie, aceștia sunt ținuți captivi și forțați să presteze servicii sexuale contra cost. Astfel, jurnalista din partea BBC Jean Mackenzie a călătorit între România și Regatul Unit pentru a demasca și explica de ce această industrie crește de la o zi la alta. 

În debutul investigației, o casă din Birmingham la care poliția britanică unde are loc o operațiune a poliției britanice, unde au fost întâlnite patru fete din România, îmbrăcate doar în lenjerie intimă. În urma suspiciunilor poliției Regatului Unit, româncele erau obligate să presteze servicii de natură sexuală contra cost, iar dreptul lor la liberă trece fiind restricționat de către traficanți.

Acestea au fost ridicate și duse la un centru de consiliere, dar, deoarece prostituția este legală în Marea Britanie, româncele nu recunosc că au fost traficate. Deoarece nu doresc să recunoască că sunt victimele unui abuz, sunt duse înapoi la casa din Birmingham, unde se bănuiește că are sediul bordelul. 

nu s-a schimbat absolut nimic

Jurnalista din partea BBC a călătorit în România pentru a afla de ce sunt atât de multe fete care sunt victime ale traficului de persoane și, bineînțeles, de ce se feresc acestea să recunoască că au nevoie de ajutor.

Pentru a afla mai multe, aceasta s-a deplasat la un adăpost de copii din România, unde tot mai multe fete minore ajung după ce au fost ademenite prin metoda lover-boy. Iana Matei, președinta Fundației Reaching Out Romania, i-a dat detalii jurnalistei BBC, explicând cum o fetiță de 13 ani încerca să se întoarcă la cel care a ademenit-o, un traficant în vârstă de 52 de ani. 

Iana Matei subliniază că se lovește de cazuri asemănătoare de 20 de ani și că nu s-a schimbat absolut nimic în tot acest timp. „Concluzia este că nu ne pasă”, arată președinta Fundației Reaching Out Romania.

Multe dintre acestea, în vârstă de 10 ani, sunt îndrumate de către traficanți să nu aibă încredere în forțele de ordine. 

„Eram o sclavă pentru ei, făceam tot ce-mi spuneau. Aveau nevoie de bani și știam că singura soluție este să mă prostituez”, a spus Andreea pentru BBC, o victimă ademenită de către traficanți.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net