Locul ciudat din București care atrage turiștii străini. Românii nu sunt deloc interesați de el

Un loc mai neobișnuit din București a intrat în atenția turiștilor străini. Dacă Centrul Vechi sau Parcul Herăstrău au fost ani la rândul destinații favorite pentru turiștii străini, în ultima perioadă sub radarul acestora a intrat și Piața Obor.

Piața Obor a intrat în atenția turiștilor străini Foto: INQUAM
Piața Obor a intrat în atenția turiștilor străini Foto: INQUAM

Piața Obor este locul din București care-i atrage pe turiști"

Destinația a fost lăudată de Financial Times după ce o jurnalistă a decis să facă un reportaj despre piață, fiind impresionată în timpul unei vizite. Piața Obor a primit peste 100 de recenzii de la turiști și pe platforma TripAdvisor, iar bună parte dintre ele sunt pozitive, potrivit ziare.com.

,,Nu pot să cred că Piața Obor a fost atât de jos pe lista de lucruri de făcut. Este o bucată uriașă de viață haotică și incredibilă din București. De la pește proaspăt, până la fructe și legume, la cei mai buni mici din oraș, la brânză, măsline, nuci. Nu există nimic asemănător în nicio țară pe care am vizitat-o ​​și am vizitat foarte multe.”

,,Acesta este un contrast total cu Bucureștiul turistic. Aici vezi oamenii adevărați care trăiesc acolo o viață normală. Piața este uriașă, probabil cea mai mare în care am fost vreodată. Produsele sunt cu adevărat proaspete și foarte accesibile. Am fost impresionați atât de legume, cât și de carne și pește”.

Ce a mai declarat jurnalista despre Piața Obor 

,,Piețele nu mă interesează în general, dar trebuie să spun că fructele și legumele m-au cucerit. Atâția pepeni, anghinare, roșii, ierburi, usturoi. Prețurile sunt bune.”

,,Aș clasifica această piață drept una dintre cele mai bune piețe din Europa și, de asemenea, una dintre cele mai mari! Aici puteți găsi orice și prețurile sunt super mici."

Jurnalista: ,,Am mâncat mici și mămăligă"

,,Am dat peste acest loc întâmplător, dar am mâncat mici și mămăligă, care m-au făcut să revin. Iar prețul a fost ridicol de mic”.

,,Piața este autentică, ne-a plăcut să ne plimbăm și să ne uităm la produse. Există niște chioșcuri care vând preparate din carne, inclusiv faimoșii mici, care sunt și foarte ieftini."

Jurnalista: ,,Fructele și legumele proaspete sunt uimitoare"

,,Tocmai am fost în piețele din Budapesta și Viena, niciuna nu se compară cu aceasta! Ca experiență mănâncă „mititei” la unul dintre standuri. Sunt ieftini, proaspeți și foarte buni. Localnicii stau la coadă pentru ei! Ne-a plăcut cu adevărat experiența.”

,,Ne-am petrecut câteva ore prin piață. Fructele și legumele proaspete sunt uimitoare și am cumpărat cât am putut să cărăm, calitatea este foarte bună, iar vânzătorii sunt foarte prietenoși."

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net