Locul de basm denumit micul canion al României. Este o destinație unică în țara noastră

Ultima actualizare:

Știai că există un loc în țara noastră denumit „micul canion al României”?  Aflată la 3 km de orașul Sebeş, din județul Alba, se află o rezervaţie geologică spectaculoasă, singura rezervaţie de acest gen din țară, numită Râpa Roșie. Renumele și l-a dobândit datorită formațiunilor roșiatice de pământ. Din satelit au forma unor riduri. Acestea pot fi observate imediat ce ești în apropierea destinației.

Râpa Roşie, rezervația naturală de lângă Sebeș, denumită şi micul canion al României
Râpa Roşie, rezervația naturală de lângă Sebeș, denumită şi micul canion al României

Există o locație unică în țara noastră, declarată rezervație naturală datorită milioanelor de riduri roşii, de aceea mai este numită de unii și „micul canion al României”. Peisajul pare desprins din Colorado, SUA sau din Cappadocia, Turcia, nicidecum nu ai crede că ești în România. 

Procesul de formare al râpei este simplu: prin eroziunea apei asupra solului. Acest lucru a dus apoi la alunecări de teren considerabile. Iar rezultatul este vizibil și în zilele noastre, prin aventuroasa și atrăgătoarea Râpa Roșie. Este o rezervație geologică, aflată la 3 km de Sebeș, din județul Alba, şi e fascinaţia iubitorilor de aventuri cu parapanta cât și cel mai potrivit loc pentru cei ai zonei unde pot merge să practice acest sport.

Râpa Roșie, locul de basm de lângă Sebeș

Oferă panorame până în zare, cu Munţii Făgăraş, are cele mai bizare trasee din judeţ şi ascunde la fel de multe poveşti ca orice conac bântuit. Spre exemplu, legendele mișună în acest loc, de la dinozauri descoperiți de arheologi, până la povești cu haiduci, hoți și aventurieri ai zonei. Poți vizita și „Gaura Hoților”, a cărei poveste face parte tot din categoria fantasticului popular.

Există și un traseu numit „Papuc”, despre care se spune că este cel mai periculos, dar și plin de adrenalină în același timp. Se află în mijlocul rezervației și are forma unui papuc, de aici și denumirea. Nu prea e indicat pentru vizitat din cauza gradului ridicat de pericol.

Este, cu siguranță, un tărâm fermecat și o locație de milioane care poate fi vizitată gratuit. Așa că, dacă nu ți-ai făcut planuri pentru următoarea vacanță, Râpa Roșie ar trebui să fie următoarea ta destinație! Este, totuși, recomandat, în caz că te decizi că acesta va fi următorul loc unde vei călători, să mergi cu un ghid autorizat pentru escaladări și să ai echipament de siguranță!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
image
actualitate.net
image
actualitate.net