Locul desprins din basme care se află la doar 2 ore de București. E unul din marile secrete ale României

La o distanță de doar două ore de București, Valea Prahovei ascunde o destinație mirifică, al cărui peisaj te poartă prin cele mai frumoase stări. Undeva în apropiere de Castelul Peleș, din stațiunea Sinaia, stațiune care deja a fost extrem de vizitată de nenumărați români, se ascunde o „Potecă Regală” despre care nu foarte mulți știu, dar ar fi păcat să nu o vizitezi măcar o singură dată în această viață.

Locul desprins din basme care se află la doar 2 ore de București
Locul desprins din basme care se află la doar 2 ore de București

Un drum prin pădure îți oferă o priveliște la care nu te-ai fi așteptat. Fosta potecă regală prin pădure începe de lângă Castelul Peleș și te conduce către un peisaj desprins din basme, la Stâna Regală.

„Poteca Regală” merită văzută. Locul te va fascina

Turismul românesc devine din ce în ce mai dezvoltat și mai atractiv nu doar pentru potențialii turiști din țara noastră, cât și pentru străinii care pășesc pe meleagurile noastre natale, curioși fiind de suprizele plăcute de care pot avea parte.

În timp ce din ce în ce mai mulți oameni fug de stațiunile din Valea Prahovei și Sinaia, sătui de aglomerația infernală, așteptarea merită dacă vrei să vizitezi drumul prin pădure, care i-a uimit pe vizitatori.

„Poteca Regală” a fost construită la puțin timp după inaugurarea castelului Peleș. La acea vreme, ea a fost doar un drum de pământ, însă cu o priveliște minunată. Recent, a fost luată decizia de a fi  pietruită și i-au fost amplasate balustrade din lemn.

Cum poți ajunge la „Poteca Regală”

Pentru a vizita „Poteca Regală” există două rute: prima este reperul Poiana Stânei, în cazul în care folosești Google Maps și vrei să te ajuți de un reper corect. Urmează traseul indicat de gps.

O altă posibilitate este din Strada Cota 1400, Cabana Schiori sau din spatele Castelului Peleș. De acolo vei repera câteva scări dn piatră. După un drum de aproximativ 50 de minute prin pădure, un indicator te va anunța că ai ajuns la destinație – „Poteca Regală”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net