Locul din Europa unde chiria este aceeași din 1520. Plătești doar un euro pe an

În prezent, chiriile ne dau bătăi de cap, fiind extrem de scumpe, mai ales când locuiești în oraș. Poate că pare o glumă, însă, există un cartier în Germania în care poţi închiria un apartament cu mai puţin de un euro pe an. Chiriile nu s-au mai schimbat aici de aproximativ 500 de ani, din 1520.

Locul din Europa unde chiria este aceeași din 1520 / Foto: Shutterstock
Locul din Europa unde chiria este aceeași din 1520 / Foto: Shutterstock

Fuggerei este un cartier din Augsburg, în sudul Germaniei, construit în urmă cu 503 ani, de Jakob Fugger, unul dintre cei mai influenţi bancheri ai vremii. Scopul său a fost să le ofere o casă celor care nu îşi permiteau acest lucru, a donat 150 de apartamente, iar taxa impusă de el în 1520, echivalentul de astăzi a 88 de euro cenţi pe an, nu a fost niciodată modificată.

De-a lungul anilor, s-au construit alte case și facilități, iar complexul locativ a devenit un sat. De asemenea, Fuggerei este cel mai vechi complex de locuințe locuit permanent, până în ziua de azi, și are are o istorie bogată și este un loc frumos. Seamănă cu o comunitate închisă medievală, plină de spații verzi, cu o mică piață unde rezidenții își fac cumpărăturile, dar pot să se și relaxeze pe bănci. În mijlocul complexului, a fost amplasată o fântână arteziană.

Străbunicul lui Mozart a locuit în Feggerei între 1681 și 1694

În complex a fost fondată și o școală, care să ofere o educație catolică. Unul dintre locuitorii cei mai celebri din Fuggerei a fost străbunicul lui Wolfgang Amadeus Mozart, care a locuit aici între 1681 și 1694, potrivit castleholic.com.

Așadar, dacă vrei să călătorești aici, sigur nu vei rămâne dezamăgit. De menționat, însă, că, dacă nu intri în cartier până la ora 22:00, vei fi amendat cu o sumă cuprinsă între 50 de cenți și 1 euro. Totodată, pentru a locui în zonă, regulile sunt mai stricte: să te rogi de trei ori pe zi pentru sufletul bancherului, să trăiești în Augsburg cel puțin doi ani, să nu ai datorii la stat și să fii catolic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
carte pexels jpg
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image png
thief 1562699 1280 jpg
Vladimir Putin Profimedia jpg
1 zodii bani jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net