Un român stabilit în Germania, comparație între viața de peste hotare și cea din România. Care a fost primul său job și câți bani a câștigat

Pentru mulți români, Occidentul reprezintă un vis al prosperității și oportunităților. Adrian Minda, un cetățean român stabilit în Frankfurt de peste un deceniu, împărtășește experiențele sale privind viața și munca în Germania, oferind o perspectivă sinceră și realistă asupra comparării dintre viața în străinătate și cea din România.

Adrian Mindea. / Foto: captură video
Adrian Mindea. / Foto: captură video

Salariul uriaș primit de român la primul job în afară

Pentru Adrian, primul contact cu lumea muncii în Occident a venit în urma unei detașări de către o firmă românească care avea un punct de lucru în Germania. Această oportunitate i-a adus un salariu de 1.600 de euro, o sumă considerabilă în comparație cu câștigurile sale anterioare din România, unde se limitau la aproximativ 300 de euro.

„Angajatorul german nu avea absolut nicio răspundere legală vizavi de noi. Doar angajatorul nostru român. Iar ei, angajatorii din blocul de est, practic erau într-o zonă financiară gri de impozitare. Îmi aduc aminte că primul salariu al meu a fost, în mână, pe geamul mașinii, în parcare. A fost un moment wow", a mărturisit românul într-o emisiune televizată.

Viața în Germania, mai costisitoare în ultimii ani

Cu toate acestea, Adrian subliniază că viața în Germania a devenit mai costisitoare în ultimii ani, în special din cauza creșterii prețurilor la chirii.

Viața de zi cu zi este scumpă acum în Germania, pentru că toate prețurile au crescut enorm. Vorbeam de chirii. Eu plătesc pentru trei dormitoare și un living mare 900 de euro, cu încălzire inclusă; plus 130 de euro pentru curent și abonamentele de telefon. Deci se adună foarte mult. Motorina, de exemplu, costă 1,85 euro la pompă dimineața, iar seara ajunge undeva la 1,75 euro. Mașina, ratele, asigurările. Ai nevoie de mașină, că nu te poți descurca fără. Soția mea are noroc că lucrează în localitate și merge pe jos", a adăugat el, citat de Adevărul.

Povestea lui Adrian Minda oferă o privire autentică asupra realităților vieții în străinătate și ne reamintește că fiecare experiență are atât aspecte pozitive, cât și provocări. Este important să evaluăm cu atenție opțiunile și să ne pregătim pentru ajustările necesare atunci când alegem să începem o nouă etapă într-o altă țară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net