Locul din România ascuns în inima pădurii: „O zonă necunoscută... poți face baie și hidromasaj gratuit prin forța apei”

România e plină de locuri frumoase. Printre multe alte destinații de poveste care se regăsesc în țara noastră, se numără și Cascada Ciucaș, care se află în inima pădurii și reprezintă un spa natural, mai puțin știut.

Cascada Ciucaș, un loc impresionant din România / Sursă foto: colaj/Instagram calatorinbascheti
Cascada Ciucaș, un loc impresionant din România / Sursă foto: colaj/Instagram calatorinbascheti

Cascada Ciucaș, o destinație de poveste

Cei care au descoperit această cascadă și care s-au lăsat fascinați de împrejurimi, au ținut să împărtășească imagini și experiențe din întreaga lor călătorie.

„Ce loc ireal de frumos am găsit! Cascada Ciucaș este spa-ul natural, mai puțin știut, din inima pădurii. Ne-au zis prietenii despre această cascadă și am zis să mergem și noi să o vedem. A fost o experiență inedită, pentru că locul se află în sălbăticie, într-o zonă izolată, și te provoacă să-i cunoști frumusețea. Salvează, repede, postarea, pentru că îți va fi de folos, în 2024”, au transmis cei de la calatorinbascheti, pe pagina de Instagram cu același nume.

Cascada Ciucaș, un loc impresionant din România / Sursă foto: Facebook
Cascada Ciucaș, un loc impresionant din România / Sursă foto: Facebook

Fanii au rămas de-a dreptul cuceriți când au văzut peisajele de basm, mulți dintre ei precizând că așteaptă cu nerăbdare să viziteze Cascada Ciucaș. Alții, curioși fiind, nu au ezitat să pună întrebări pentru a afla ce poți vizita în zonă sau care este perioada ideală pentru călătorie. 

Cei de la calatorinbascheti au precizat faptul că această Cascadă se află la 45 de km de Cluj-Napoca, Defileul Hășdate, chiar lângă satul Cornești și Cheia, comuna Mihai Viteazu.

Tot ei o descriu ca fiind „o zonă necunoscută, cu natură pură și ape limpezi care curg din munți, cu peisaje de poveste care îți vor da relaxarea de care ai nevoie. Poți face baie și hidromasaj gratuit prin forța apei”

Când este cel mai bine să vizitezi Cascada Ciucaș

Cascada Ciucaș / Sursă foto: Facebook
Cascada Ciucaș / Sursă foto: Facebook

De asemenea, aceștia recomandă turiștilor să vină la Cascada Ciucaș în perioada verii, când apune soarele și apa este mai caldă. Mai mult, ei menționează și faptul că în zonă se găsesc o mulțime de cazări unde poți plăti cu cardul de vacanță și îți poți alege pensiunile sau hotelurile preferate. Tot în zonă poți ajunge și la Salina Turda, Cheile Turzii sau Tiroliana de la Cheile Turzii.

„Cum ajungi? Mergi cu mașina până la ieșirea din comuna Mihai Viteazu și faci la dreapta spre satul Cheia. Ultimii trei kilometri sunt neasfaltați. Îți lași mașina lângă stația de apă și mergi pe jos, câțiva zeci de metri, printr-o zonă mlăștinoasă, amenajată doar cu niște cauciucuri și corzi de care te poți sprijini.

Poate, fotografiile nu-i fac dreptate acestui loc, dar este un mic colt de rai. Apele curg, cu repeziciune, de pe stânci, și formează un lac adânc de vreo doi-trei metri adâncime, în care poți să faci baie”, mai informează calatorinbascheti pe pagina oficială de Instagram.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
image
image
image
image
image
image
6 front Dacia 1 jpg
mangalia criminala jpg
lacey cea mai desteapta gaina jpg
bratari 7 chakre (1) jpg
vara caldura record 2024 jpg
Pod Giurgiu lucrari la carosabil 800x600 jpg
admitere liceu jpeg
slabire pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net