Locul din România unde te vei putea da cu sania și la 40 de grade Celsius. Cum va arăta „Sania de vară”

Vești bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă! Se pare că în curând se vor putea bucura de săniuș și la 40 de grade de Celsius. Unde și cum? Ei bine, potrivit primarului din Brașov, Allen Coliban, în Poiana Brașov se va construi o „sanie de vară”, pentru ca oamenii să aibă motiv să ajungă aici și în sezonul cald.

Cum va arăta „Sania de vară” din Poiana Brașov? / Foto: Colaj Facebook/Pixabay
Cum va arăta „Sania de vară” din Poiana Brașov? / Foto: Colaj Facebook/Pixabay

Primarul din Brașov, Allen Coliban, a anunțat că se va construi o sanie de vară în Poiana Brașov. Ea va avea un traseu de 1 kilometru lungime și va fi amplasată în partea stângă a pârtiei Bradu, cu punctul de acces în apropierea stației inferioare a telecabinei Capra Neagră, pe platoul de lângă Centrul de Agrement.

De asemenea, proiectul „Sania de vară” ar urma să facă Poiana Brașov atractivă pentru turiști și în afara sezonului de schi și ar putea fi realizată de cel mai mare dezvoltator de astfel de facilități din lume. Potrivit edilului, instalația va avea o urcare de 550 de metri, 990 de metri de traseu de coborâre și 60 de sănii.

„Sania de vară este un proiect de care Poiana are nevoie” 

„Sania de vară din Poiana Brașov ar urma să fie construită de cel mai mare dezvoltator de astfel de facilități din lume!

Josef Wiegand GmbH & Co KG (Germania), Planimob CAD (Cluj – Florești) și RS Activ - lider (Brașov – Ghimbav) au depus ofertă pentru construirea saniei de vară din Poiană. Firma germană Josef Wiegand este compania cu cea mai mare experiență din lume în construirea unor astfel de facilități.

Chiar dacă acum ne putem bucura de pârtiile din masivul Postăvarul, continuăm implementarea strategiei noastre de a transforma Poiana Brașov într-o stațiune pentru toate cele 4 anotimpuri. Sania de vară este un proiect de care Poiana are nevoie pentru a fi atractivă și în afara sezonului de schi, mai ales că vizează zona agrementului pentru familie.

Josef Wiegand GmbH & Co KG este parte a consorțiului care a depus ofertă pentru a construi sania din Poiană. Experiența companiei germane poate fi rezumată prin cele peste 300 de instalații de alpine coaster, construite în 40 de țări.

Instalația va avea o urcare de 550 m, 990 m de traseu de coborâre și 60 de sănii. Va fi amplasată în partea stângă a pârtiei Bradul (pe partea opusă teleschiului), cu punctul de acces în apropierea stației inferioare a telecabinei Capra Neagră, pe platoul de lângă Centrul de Agrement. Pentru a-i crește spectaculozitatea, traseul prevede mai multe zone de întoarcere, care oferă o mai bună panoramă, cu înălțimi cuprinse între 7 și 13 metri.

Durata lucrărilor de proiectare și execuție este de maxim 14 luni, dintre care 5 luni proiectare și 9 luni realizarea lucrărilor”, a scris Allen Coliban, primarul din Brașov, pe Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net