Locul fermecat din România care e închis 2 ore pe zi. Turiștii vorbesc de „un miracol trăit aici”

Țara noastră are multe locuri minunate. Nu toate sunt mediatizate, dar unele dintre ele sunt cu adevărat spectaculoase. În această categorie intră și lacul Ursu, situat în inima Transilvaniei, unic în Europa. Acesta se aseamănă cu Marea Moartă. 

Lacul Ursu, cel mai mare lac helioterm din lume Foto: Facebook
Lacul Ursu, cel mai mare lac helioterm din lume Foto: Facebook

Sovata, o atracție pentru turiști 

La noi în țară se găsesc nenumărate stațiuni balneare și centre de sănătate tradiționale, în care veți găsi condițiile ideale pentru a vă menține și a vă îmbunătăți starea de bine. O astfel de stațiune înflorește din 2020 și este o adevărată atracție pentru turiști.

Sovata a reînviat și toată lumea admite că acum este un adevărat spa european. Cineva povestește că venea la Sovata cu un baston și că după câteva tratamente a ajuns să conducă o mașină și să poată face sport. O minune? Probabil, însă un miracol al tratamentelor cu apă termală de la Sovata, scrie doctorulzilei.ro.

Lacul Ursu, principala atracție

Primarul Fulop Laszlo afirma: „Apa sărată de la Lacul Ursu este foarte benefică pentru tratamente reumatologice, boli dermatologice, printre ele si psoriazis – sunt rezultate foarte foarte bune, dar se foloseşte nămolul sacropelic şi apa sărată pentru tratamente de fertilitate”.

Acest lac este unul heliotermic și este cel mai mare din lume. El are o suprafață de 40.000 de metri pătraţi și o adâncime de 18 metri. Cunoscut și sub numele de „Marea Moartă a Transilvaniei”, salinitatea apei este de 300 de grame/litru. Cei care vin aici spun că lacul are proprietăți tămăduitoare.

Scăldatul este restricționat

La acest lac ai voie să te scalzi, însă nu mereu. De exemplu, oamenii nu au voie să se scalde pentru o perioadă de două ore în fiecare zi deoarece lacul are nevoie de o perioadă de odihnă. Reluându-și funcțiile, straturile de apă dulce se ridică la suprafață pentru a încălzi apa sărată de dedesubt (temperatura maximă a apei măsurată a fost de 80 de grade Celsius care a scăzut datorită apei dulci provenite din cursuri de apă și din scăldat).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net