Lacul din România care ascunde povești despre monștri și o comoară secretă. E unul din cele mai frumoase și pitorești din țara noastră

Știai că există un lac în țara noastră ce ascunde o comoară și este învăluit de povești și legende cu monștri? Lacul Tarnița, situat la aproximativ 30 de kilometri la vest de Cluj-Napoca, a captat atenția localnicilor și turiștilor de-a lungul timpului datorită poveștilor care îl înconjoară ce îi adaugă o notă de mister.

Lacul Tarnița din Cluj, învăluit de legende cu monștri / Foto: Captură video
Lacul Tarnița din Cluj, învăluit de legende cu monștri / Foto: Captură video

Creat în 1974, atunci când un baraj a fost construit pe râul Someșul Cald cu scopul producerii de energie electrică, situat între comunele Râșca, Mărișel și Gilău, Lacul Tarnița are o lungime impresionantă de 9,7 kilometri și o adâncime maximă de aproximativ 70 de metri. Este înconjurat de Munții Gilăului și pădurile ce coboară până la nivelul lacului, creând un peisaj spectaculos. Este un loc minunat pentru pescuit, înot și plajă pe timpul verii, însă, este invăluit și de povești și legende care adaugă un aer misterios și fascinant acestui loc minunat.

De exemplu, una dintre cele mai interesante legende este legată de existența unor monștri în adâncurile lacului, mai exact, creaturi uriașe, printre care lostrițe de trei metri lungime, care ar ataca înotătorii și bărcile.

O altă poveste terifiantă și misterioasă este despre un camion care a căzut în lac în urmă cu aproape un deceniu și jumătate. Echipa de scafandri, adusă pentru a scoate camionul și trupul lipsit de viață al șoferului, ajunsă la mal, după prima scufundare, a refuzat să mai coboare fără cuști metalice de protecție, susținând că pe fundul lacului ar fi văzut monștri.

Comoara ascunsă pe fundul lacului

Totodată, se mai spune că în adâncurile sale, Lacul Tarnița ascunde o comoară ce conține aur, argint și pietre prețioase. Tradiția locală vorbește despre un război care a avut loc cu mulți ani în urmă, când locuitorii din Tarnița, pentru a-și păstra avuția intactă, ar fi ascuns o comoară în adâncurile lacului pentru a o proteja de invadatori. O altă spune că un descendent al monstrului din Loch Ness ar trăi în Lacul Tarnița.

O altă legendă despre Lacul Tarnița este cea a cetății subacvatice. Astfel, se spune că o cetate ar fi fost acoperită de ape în urma unui cutremur sau a unei inundații și că de atunci a rămas ascunsă tuturor.

Și totuși, în ciuda faptului că atrag cu siguranță turiștii, oamenii de știință spun că toate acestea sunt legende urbane și nimic nu este adevărat. Deși nu sunt dovezi clare care să certifice existența comorilor sau a cetății subacvatice asta nu înseamnă că nu ar exista un sâmbure de adevăr.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net