Legenda celui mai înfricoșător lac din București, Lacul Morții, lângă care nu trebuie să te afli noaptea

Ultima actualizare:

Nu e bucureștean care să nu fi auzit de Lacul Morii, dar sunt puțini cei care știu că numele lui a fost Lacul Morții. Legenda locului este demnă de un film de groază. Azi, este un punct de atracție important din Capitală, cu o faleză cum nu găsești în București și o pistă pe care zilnic se antreneză zeci de alergători. Noaptea, peste lac, se așterne liniștea...sau nu. Legenda spune că sub lac au rămas sute de cadavre, unele îngropate acolo în timpul marii ciume, iar nopatea se aude tânguiala sufletelor chinuite.

image

Istoria Lacului din cartierul Crângași începe în urmă cu 2000 de ani. Dovadă sunt câteva monede romane, de pe vremea lui Flavius Valentinian I și un cuptor vechi pentru ars oale. Anii au trecut, iar în timpul domniei lui Vodă Caragea, toți cei care au fost răpuși de ciumă au fost îngropați pe locul unde azi este Lacul Morii.

image

Cimitirul de sub Lacul Morii

La început, aici erau aduși doar cei care muriseră de ciumă, apoi, a devenit un cimitir al întregii zone, devenind din ce în ce mai mare. Într-o zi, peste liniștea morților au intrat buldozerele, din ordinul lui Nicolae Ceaușescu. S-a dorit lacul de acumulare de pe râul Dâmbovița. Familiile celor îngropați în marele cimitir au fost somați să își ia morții și să îi îngroape în altă parte.

Doar 11.000 ar fi fost mutați, iar când buldozerele au intrat, priveliștea era una înfiorătoare. Oseminte amestecate cu pământ erau peste tot. Oamenii au început să le adune neștiinc cui aparțin sau dacă proveneau de la o singură persoană. La fel de terifiantă a fpst și imaginea de după umplerea bazinului cu apă, când deasupra au apărut plutind oase și sicrie.

Sursa foto: Omofon
Sursa foto: Omofon

În total, peste 400 de case, două școli, o biserică și cel mai mare cimitir de la vremea respectivă din București au fost dărâmate pentru amenajarea Lacului Morii, într-o zi de mare sărbătoare, a Sfinților Constantin și Elena.

Sursa foto: Omofon
Sursa foto: Omofon

Lacul Morii, tărâmul spiritelor scufundate

Legendele urbane sunt alimentate și de demolarea Bisericii Sfântul Ierarh Nicolae. Era cea mai veche construcție din zonă, datând din 1564 . A fost una dintre primele construcții dărâmate, iar faptul că a fost distrusă în zi de mare sărbătoare, a amplificat poveștile legate de blesteme.

lacul morii 3 jpg

De aceea locuitorii din zonă, cei mai în vârstă spun că Lacul Morii sau “Lacul Morții”, cum îl numesc unii, este un tărâm al spiritelor scufundate în adâncuri.

Lumințe și tânguieli, noaptea, deasupra luciului apei

Imediat după terminarea lucrărilor oamenii au început să vorbească despre întâmplări stranii. Există numeroase povești, în special ale pescarilor, care spun că noaptea apar diverse lumini, siluete și sunete stranii. Alţii spun că uneori în zonă se aude un vuiet inexplicabil, de parcă cineva jeleşte sau se tânguieşte. Legenda spune că acestea ar fi ale sufletelor care nu au putut să-și găsească liniștea din cauza faptului că mormintele lor au fost profanate.

Din cauza aceasta, locul ar fi b lestemar, spune legenda, și aceasta ar fi și cauza numărului mare de accidente care au avut loc de-a lungul anilor pe Lacul Morii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet Kate (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Regina Elisabeta   GettyImages 106056536 jpg
georgescu jpg
pod china jpg
banner burger urs png
amuleta jpg
rit vechi1 jpg
terci cu legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net