Unde se află cel mai rotund lac din lume. A devenit o destinație turistică foarte populară

Lacurile vin în toate formele și dimensiunile, dar când vine vorba de rotunjime, nu veți găsi un corp de apă mai rotund decât Lacul Kingsley, alias Lacul Silver Dollar (Dolarul de Argint).

Lacul Kingsley este natural

Lacul Kingsley din Florida
Lacul Kingsley este perfect rotund (Foto: kingsleylake.org)

Acesta este o destinație populară de vară din Clay, Florida, dar și un loc preferat de pescari, dar puțini știu că ceea ce-l face cu adevărat special este forma sa neobișnuit de rotundă. Se poate vedea cât de perfect rotund este doar de sus, iar porecla sa Dolarul Argint a fost inventată de piloții de avioane care zburau deasupra lui, deoarece acesta seamănă cu o monedă.

Este important de reținut că Lacul Kingsley nu este un corp de apă creat de om, ci unul natural care se pare că s-a format ca o dolină, relatează Oddity Central. O adevărată minune geologică, Lacul Kingsley rămâne, de asemenea, un mister pentru mulți dintre locuitorii din apropiere. Acum un secol, aici locuiau sute de oameni și existau chiar și mai multe oficii poștale chiar pe pontoane. Kingsley a fost una dintre cele mai mari așezări din stat, cu o populație de aproximativ 200 oameni, dar acum a devenit o Mecca pentru distracție, soare și apă.

Lacul Kingsley, care se află la 10 km est de Starke, are aproximativ 27,4 metri adâncime, ceea ce îl face unul dintre cele mai adânci lacuri din Florida. Potrivit Only in Your State, această anomalie naturală este, de asemenea, considerată cel mai vechi și cel mai înalt lac din Florida.

Există aproximativ 180 de pontoane în jurul lacului, mai ales în jurul jumătății de vest, cuprinzând comunitatea mică, ce poartă același nume. Camp Blanding se află pe partea de est a lacului, ca parte a Gărzii Naționale din Florida, precum și o mică pistă de aterizare chiar la sud-est de lac, ca parte a Camp Blanding. Lacul se află la aproximativ 30 de mile nord-est de Gainesville, la 30 de mile sud-vest de Jacksonville și la 30 de mile nord-vest de Palatka, potrivit Wikipedia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicolae Ceaușescu (©„Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 184/1977)
image
image
image
image
image
image
FotoJet (14) jpg
euro valuta bani pixabay jpg
tanara din Cuba mutata in Romania jpg
test de inteligenta jpg
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net