VIDEO „Nu pot să cred”. Mașini plutind în Tulcea după o avertizare de Cod galben, iar un fulger puternic a fost surprins în Harghita

Ultima actualizare:

A fost avertizare de Cod galben și cu toate acestea cantitatea de apă care a căzut a transformat centrul orașului Tulcea într-un adevărat lac. Totul a fost inundat, iar nivelul apei a crescut rapid din cauza precipitațiilor abundente, la care sistemul de canalizare al municipiului nu a făcut față. Străzile au fost complet acoperite de apă. Mașinile au fost pur și simplu luate de ape, plutind în derivă.

Mașini plutind în municipiul Tulcea după o ploaie torențială. Foto: Ziarul Amprenta
Mașini plutind în municipiul Tulcea după o ploaie torențială. Foto: Ziarul Amprenta

Centrul orașului Tulcea a fost inundat luni seara, după o ploaie care a durat doar o jumătate de oră. Tot județul s-a aflat sub galben de vreme rea, până marți la ora 03:00, iar în anumite zone au fost emise mesaje Ro-Alert.

Cum se întâmplă în toate orașele din România, sistemul de canalizare nu a făcut față, acestea au refulat, iar șuvoaiele au acoperit străzile.

Câțiva tineri surprinși de ploaia torențială și care au reușit să se adăpostească în grabă, au surprins cu telefoanele imaginile ireale din centrul orașului Tulcea. Mașinile au fost luate de puterea apelor, plutind în derivă.

O mașină în care se aflau trei persoane a fost luată de viitură și a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru salvarea lor, relatează Ziarul Amprenta.

„Au fost scoase din autoturism dar au refuzat asistență medicală. A fost emis și un mesaj Ro-Alert pe raza municipiului Tulcea și localitățile limitrofe de avertizare meteorologică de averse torențiale care o să acumuleze peste 35-45 de litri pe metrul pătrat”, a declarat Dan Năstase, sergent major ISU Delta Tulcea, citat de presa locală.

Apa a intrat și în curțile și casele oamenilor, iar pompierii au intervenit azi-noapte cu motopompele.

Fulger filmat în Harghita

O furtună puternică a lovit și Harghita. Au fost descărcări electrice și a plouat torențial.

Un român a surprins puterea unui fulger care a lovit la câțiva metri de blocul în care se afla.  Imaginile, surprinse cu un telefon mobil au fost postate pe rețelele sociale și au adunat sute de reacții și comentarii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net