VIDEO Dezastru în Reșița. Codul Roșu de precipitații a inundat apocaliptic orașul

Ultima actualizare:

În Caraș Severin a plouat torențial, iar orașul Reșița a fost cel mai grav afectat. Nicio stradă nu s-a mai văzut de ape după un potop care a durat câteva zeci de minute.

image

Aproape toate străzile și bulevardele din partea nordică a Municipiului Reșița au fost acoperite de ape. Din cauza volumului foarte mare de precipitații căzute într-un timp scurt, canalele nu au făcut față, iar străzile au fost rapid acoperite de ape.

La scurt timp după potop au fost surprinse imagini cu oameni care încearcă să traverseze strazile cu apa până aproape de brâu, iar traficul s-a transformat într-un haos.

Cantitatea de apă căzută în două ore a fost așa de mare încât canalele au refulat și în zonele mai joase ale orașului, aruncau apa afară. La Câlnic, apa de pe dealuri a venit cu viteză și a intrat violent în curțile și în casele oamenilor.

La Serviciul Unic de Urgență, 112, s-au primit sute de apeluri de la localnici care cereau sprijinul pompierilor.

Pompierii reșițeni au intervenit pentru evacuarea apei din aproximativ 20 de curţi de pe cinci străzi din cartierul Câlnic şi din subsolul unui bloc de locuinţe de pe strada Timişorii, unde au fost afectate 10 boxe ale locatarilor. De asemenea, pe strada Făgăraşului au fost afectate 15 garaje, pentru două dintre acestea fiind necesar ajutorul pompierilor pentru evacuarea apei.

Imaginile surprinse în municipiul Reșița par ireale. Oamenii spun că nu s-au mai confruntat niciodată cu asemenea inundații violente.

Potrivit meteorologilor, în timpul potopului abătut asupra orașului Reșița cantitatea de apă a depășit 60 de litri pe metru pătrat.

Traficul feroviar, afectat de potop

Din cauza copacilor căzuţi şi a aluviunilor, traficul feroviar a fost afectat pe ruta Timişoara-Reşiţa.

Trenul Regio călători 11105 a avut o întârziere de aproximativ 45 minute.

Iar trenul Regio călători 2169 - Caransebeş-Reşiţa a fost anulat din cauza lipsei tensiunii pe linia Brebu-Reşiţa. Autoritățile au pus autobuze la dispoziția călătorilor pentru a ajunge la destinație.

Anunțul meteorologilor

Meteorologii au anunțat un cod roșu de averse torențiale și abundente din această seară de la ora 20:00 și până marți dimineață la ora 08.00. Sunt vizate județele Mehedinți și Gorj și zona de munte a județelor Caraș–Severin, Vâlcea și Hunedoara.

Un cod portocaliu a intrat în vigoare la ora 10.00 pentru județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Caraș-Severin, Hunedoara, Sibiu și Alba și în zona de munte a județelor Timiș, Cluj, Arad, Bihor, Argeș, Dâmbovița, Brașov și Prahova.

Până mâine dimineață vor fi averse torențiale și izolat căderi de grindină. Local cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat de peste 60 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

Un cod galben de instabilitate atmosferică este în vigoare pentru Banat, Crișana, Oltenia, Transilvania, nord-vestul Munteniei, precum și în Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali.

Acesta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image png
thief 1562699 1280 jpg
Vladimir Putin Profimedia jpg
1 zodii bani jpg jpeg
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net