Vremea a luat-o razna. ANM, informații de ultimă oră: ploile pun stăpânire pe România

ANM anunţă prognoza actualizată pentru această săptămână. Ce zone sunt vizate de ploi după ce în mai multe state europene a fost emis un cod roșu de vijelii.

Meteorologii anunță ploi pentru perioada următoare Foto: Shutterstock
Meteorologii anunță ploi pentru perioada următoare Foto: Shutterstock

,,Este vorba despre o masă de aer cald, de data aceasta, dar cu un potențial foarte mare de instabilitate atmosferică, acest lucru însemnând că mai ales după-amiaza și seara avem fenomene specifice, respectiv averse ce capătă și aspect torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat chiar căderi de grindină" a declarat Alina Șerban, meteorolog ANM, scrie Antena 3 CNN. 

Cum va fi vremea miercuri, 24 mai, și joi, 25 mai

,,Mâine și poimâine vorbim de averse torențiale. În consecință, vom mai avea și cantități mai importante de apă în intervale scurte de timp 20-25-30l pe metrul pătrat, însă acestea se vor semnala atât astăzi, cât și mâine doar pe arii restrânse. Ne așteptăm ca la mijlocul săptămânii aria acestora să fie în extindere și cumva în intensificare, în condițiile în care vorbeam de o masă de aer cald și temperaturi maxime ce mai ating valori de 27-28 grade masă de aer care se va menține de altfel până la finalul săptămânii și în Capitală.

Bineînțeles, ne regăsim sub influența aceleiași mase de aer, astfel încât temperaturi maxime destul de ridicate 25-26-27 grade, dar și condițiile unor fenomene specifice instabilității atmosferice de după-amiază, cum de altfel așteptăm și un următorul scurt interval de timp", a declarat meteorologul pentru Antena3 CNN. 

Cum va fi vremea în București

,,Un sistem noros se apropie de zona Capitalei, astfel încât vom avea intensificări de scurtă durată ale vântului și chiar averse și descărcări electrice", a spus Alina Șerban. 

Codul portocaliu de vreme rea a făcut prăpăd

Ne amintim că, duminică, a fost cod portocaliu de vreme rea, în mai multe judeţe din ţară. În Cluj Napoca ploaia le-a stricat distracţia localnicilor care au mers să sărbătorească de zilele orașului, iar în trafic copacii rupți de furtună au făcut şi victime. O femeie de 60 de ani a ajuns la spital după ce şoferul troleibuzului în care se afla a virat brusc pentru a ocoli un arbore care stătea să cadă. În Buzău, mai multe gospodării au fost inundate. 

Italia, devastată de inundații

Ne amintim că ieri, premierul italian Giorgia Meloni a vizitat zona calamitată de inundațiile care au ucis 14 oameni în nord-estul țării.

Agricultura a fost puternic lovită. În zonă, una dintre cele mai fertile din Italia, se cultivă cereale și fructe precum piersici, kiwi și caise. Peste 20 de râuri s-au revărsat și au fost sute de alunecări de teren. Guvernul italian a alocat deja 30 de milioane de euro pentru a face faţă impactului imediat al situaţiei de urgenţă.  Inundaţiile din Emilia-Romagna au provocat pagube importante care se ridică la miliarde de euro, cu terenuri agricole distruse acoperite de ape, a declarat joi guvernatorul regional. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net