Prognoza lunii mai. Când o să fie frig și unde o să plouă

Luna mai va aduce în primele săptămâni o vreme rece, cu temperaturi mai scăzute decât cele normale acestei perioade anunță specialiștii de la ANM. Precipitațiile vor fi importante cantitativ în vest și sud-vest. A doua parte a lunii mai va aduce temperaturi apropiate de cele specifice ultimei luni de primăvară. Din punct de vedere hidrologic sfârșitul lunii mai se va manifesta printr-un deficit în vest, nord-vest, centru și la munte

Spre sfârșitul lunii mai se va încălzi
Meteorologii anunță că la sfârșitul lui mai mai vine vara.Foto:wowbiz.ro

Vreme foarte schimbătoare, cu precipitații bruște, răciri ale vremii de la o zi la alta și intensificări ale vântului din senin. Este în câteva cuvinte prognoza meteorologică a lunii mai. Iată în continuare prognoza vremii pe diferite perioade din luna mai, conform unui comunicat remis news.ro de ANM.

Săptămâna 01.05.2023 – 08.05.2023

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice şi local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Ploile vor fi rare și se vor înregistra mai ales în zonele întracarpatice.

Săptămâna 08.05.2023 – 15.05.2023

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Cantităţile de precipitaţii vor fi mai importante cantitativ în regiunile vestice şi sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 15.05.2023 – 22.05.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 22.05.2023 – 29.05.2023

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Precipitaţii vor lipsi în regiunile vestice, nordvestice, centrale şi la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza vremii pe regiuni

Crișana și Maramureș 

Primele zile ale lunii mai aduc o încălzire și se va ajunge la temperaturi de 22...24 de grade iar la jumătatea lunii, acestea vor coborî spre 18 grade. Până la sfârșitul lui mai, temperaturile se vor menține în jurul a 20 de grade. Minimele se vor situa între 6 și 10 grade, cu cele mai scăzute valori în 1, 5 și 6 mai și cele mai ridicate după data de 11 mai. Vor fi ploi locale și în general slabe cantitativ în perioada 1 – 8 mai, iar ulterior va crește probabilitatea ca acestea să acopere arii mai extinse și să devină mai însemnate cantitativ. 

În Maramureș, media temperaturilor va fi de 18 și 22 de grade, iar temperaturile minime vor fi de 4...5 grade scrie antena3.ro. Vor fi ploi pe arii restrânse, mai ales după-amiaza și în general slabe cantitativ până în data de 7 mai, apoi va crește probabilitatea de extindere a acestora. 

Transilvania 

În prima săptămână vor fi temperaturi medii între 18 și 21 de grade, cu cele mai scăzute valori în zilele de 1 și 4 mai. Apoi nu vor mai fi variații semnificative, astfel încât până la sfârșitul lunii, temperaturile vor oscila în jurul a 19 grade. Temperaturile minime se vor situa între 6 și 8 grade. Se vor înregistra ploi doar izolat și fără a fi însemnate cantitativ.  

Moldova 

În primele săptămâni din mai, media temperaturilor va avea variații de la o zi la alta și se vor înregistra valori de temperatură cuprinse între 16 și 20 de grade. Temperaturile medii nocturne se vor încadra între 3 și 10 grade, mai scăzute în prima săptămână și mai ridicate apoi. Ploile sunt așteptate la jumătatea lunii mai. 

Dobrogea 

Temperaturile în timpul zilei vor evolua până la jumătatea lunii mai între 13 și 19 grade iar seara se vor înregistra în jurul a 17 grade. În a doua parte a lunii temperaturile vor atinge 20 de grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în a doua săptămână din luna mai. 

Muntenia 

Temperaturile vor oscila de la o zi la alta și mediile se vor încadra între 17 și 21 de grade. Apoi temperaturile medii vor crește și se vor încadra între 20 și 22 de grade. Ploi însemnate cantitativ se vor înregistra local dar în general precipitațiile vor fi slabe. 

Oltenia 

În mai, valorile termice medii pe timpul zilei vor fi de 20...21 de grade. Valorile termice nocturne vor crește treptat și se vor încadra între 7 și 10 grade. Potrivit sursei citate, ploile vor fi în general slabe cantitativ dar se vor înregistra pe arii extinse 

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net