Vremea o ia razna în majoritatea zonelor din țară! Sunt anunțate furtuni, ploi torențiale, dar și temperaturi extreme

Ultima actualizare:

Meteorologii de la Agenția Națională pentru Meteorologie (ANM) au emis, luni, o atenţionare cod galben valabilă pentru 15 județe ale ţării. Click! îți spune cum va fi vremea!

ANM anunță că astăzi va ploua în mai multe zone ale țării / foto: Pixabay
ANM anunță că astăzi va ploua în mai multe zone ale țării / foto: Pixabay

Potrivit ANM, cantităţile de apă vor depăşi 30 de litri pe metru pătrat, iar rafalele de vânt vor depăşi 65 de kilometri la oră.

„În intervalul menţionat în Oltenia, nord-vestul Munteniei, Banat, Crişana, precum şi în Carpaţii Occidentali şi Meridionali, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 55...65 km/h), vijelii şi grindină”, anunţă ANM.

Fenomenele extreme se vor manifesta pe arii restrânse

Harta zonelor vizate de codul galben /foto: ANM
Harta zonelor vizate de codul galben /foto: ANM

Mai mult, meteorologii mai transmit că, în intervale scurte de timp, cantităţile de apă vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse şi în restul teritoriului, cu o probabilitate mai ridicată în vestul Dobrogei şi în sud-estul Munteniei.

În Bucureşti, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. „Cerul va fi variabil cu unele înnorări după-amiază când vor fi condiţii pentru ploi de scurtă durată. Temperatura maximă va fi de 25...27 de grade. Temporar vântul va prezenta unele intensificări cu rafale de 40...50 km/h”, a mai transmis ANM.

Miercuri și joi va fi vreme de vară

Dacă astăzi maxima zilei se va situa în jurul a 26 de grade, începând de marți, temperaturile vor crește. Vor fi, în unele locuri, chiar și 29 de grade celsius.

Săptămâna aceasta mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru luna mai, pe întreg teritoriul României

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-estice și local la munte, dar și deficitar în cele intracarpatice, mai ales în nord și nord-vest, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

„Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile nord-vestice, iarîn rest vor fi apropiate de cele normale”, precizează ANM.

Duminică, însă va fi mai frig. Mercurul termometrelor  va urca doar până la 22 de grade și sunt șanse de 66% să plouă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net