Locul magic care se află la două ore de București! E printre cele mai vizitate din Europa

Ultima actualizare:

Când spui Viena te gândești la istorie, arhitectură și cultură. Sau cel puțin acestea ar fi printre principalele motive pentru care un turist alege să viziteze capitala Austriei. Pe lângă muzee, arhitectura orașului și măreția zonei Dunării, un alt obiectiv atrage anual vizitatori din toată lumea: Grădina Zoologică Schönbrunn. Este cea mai veche grădină zoologică din lume, făcând parte din patrimoniul mondial UNESCO și adăpostește peste 700 de specii.

image

Grădina Zoologică din Viena reprezintă un adevărat paradis pentru animalele care trăiesc acolo. E considerată cea mai veche din lume, având în vedere că a fost înființată în urmă cu mai multe sute de ani. În prezent, Zoo Schonbrunn este o țintă pentru toți turiștii care ajung în Viena, indiferent de vârsta lor.

Ce poți vedea în Schonbronn Zoo, grădina zoologică din Viena

Maimuțele, vedetele de la Zoo Schonbrunn Foto: forumviena.ro
Maimuțele, vedetele de la Zoo Schonbrunn Foto: forumviena.ro

Sunt animale diverse, de la ursul panda gigant, urangutani, tigri siberieni, elefanți africani, gheparzi, koala, pinguini și lupi arctici. Fiecare animal în parte se bucură de un habitat natural care recreează la detaliu ceea ce ar fi trăit în sălbăticie.

Mai exact, pe o suprafață de 17 hectare, vizitatorii pot să observe peste 700 de specii de animale din întreaga lume, dintre care o parte pe cale de dispariție: girafele care pot fi observate dintr-o galerie aflată la înălțime, urangutanii care se leagănă de pe o liană pe alta, tigrii siberieni care moțăie pe platforma lor, koala care mănâncă din eucalipt sau elefanții africani care se desfată cu o baie de nămol. Foarte îndrăgite sunt și suricatele pline de energie, care zburdă și se joacă sau sapă în nisip.

Urșii panda uriași, favoriții vizitatorilor

Cei mai populari locatari ai grădinii zoologice sunt urșii panda uriași. Grădina Zoologică Schönbrunn se numără printre puținele din lume cărora Republica Populară Chineză le-a încredințat o pereche de urși panda. Grădina Zoologică Schönbrunn este singura din Europa care crește pe cale naturală această specie pe cale de dispariție. După nașterea lui Fu Long în 2007, a lui Fu Hu în 2010 și a lui Fu Bao în 2013, ursoaica panda Yang Yang a fost prima femelă panda care în anul 2016 a crescut gemeni fără ajutor uman, beneficiind doar de protecție din partea oamenilor. Evenimentul a făcut senzație în lumea întreagă.

Experiența Grădiniii Zoologice

În cazul multor specii de animale, vizitatorii au oportunitatea de a observa pe viu cum sunt hrănite animalele și astfel de a afla multe lucruri interesante despre ele. Un punct de atracție special este modul în care sunt hrăniți leii de mare.

Diversele restaurante ale Grădinii Zoologice vă vor răsfăța cu un meniu variat, care include multe specialități austriece. Diversele tururi ghidate interesante și călătoria cu trenulețul panoramic transformă vizita la Grădina Zoologică Schönbrunn într-o experiență unică.

Printre atracțiile grădinii se numără Casa pădurii tropicale, Acvarium-Terarium, Polarium, Casa deșertului, Casa Păsărilor sau Ferma tiroleză.

Cât costă biletul de acces în Grădina Zoologică din Viena

În primul rând, vizitatorii trebuie să înțeleagă un lucru cât se poate de clar. Copiii sub 14 ani au acces în grădina zoologică din Viena numai însoțiți de un adult. Ca să intrați o puteți face cu un bilet de o zi, tichet care costă 26 de euro pentru fiecare adult în parte. Ar putea fi mai ieftin cu 2 euro dacă vă aflați într-un grup mai mare de zece persoane.

Copiii și adolescenții plătesc 15 euro, respectiv 13 euro, în timp ce persoanele care suferă de un handicap achită tot 13 euro. Copiii până la 6 ani au acces gratuit. Atât în parcul Palatului Schonbrunn, cât și în întreaga grădină zoologică din Viena este interzis accesul vizitatorilor însoțiți de câini, conform forumviena.ro.

Scurt istoric al Grădinii Zoologice

A fost fondată ca o menajerie imperială în anul 1752 și când a fost deschisă publicului în 1779 nu exista o taxă de intrare.

 Împărtaul Joseph II a fost primul care a organizat expediții în Africa și pe continentele americane pentru a captura specimene pentru gradina zoologică și astfel în 1828 a fost adusă aici prima girafa. 

Zoo Schönbrunn este și locul unor premiere mondiale: în 1906, aici s-a născut primul elefant african în captivitate iar în 2007, a venit pe lume primul ursuleț Panda conceput natural într-o grădină zoologică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
prison puzzle jpg
coltea jpg
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net