De ce trebuie să ungi lama cuțitului atunci când tai ceapa. Trucul pe care orice gospodină trebuie să îl știe!
Trucurile de bucătărie sunt menite să ușureze viața multor gospodine care petrec mult timp în fața cratiței. Bucătarii iscusiți știu cât de solicitantă poate fi o astfel de activitate, motiv pentru care au încercat să descopere diverse trucuri pentru a-și ușura munca.

Tăiatul cepei reprezintă deseori o mare provocare, mai ales dacă este în cantitate mare. Iuțeala din ceapă produce apariția lacrimilor, iar sentimentul este pentru mulți unul neplăcut. Din fericire, există un truc care ar promite să facă minuni, după cum afirmă un internaut care l-a încercat.
Trucul care te ajută să cureți ceapa ca un adevărat profesionist
Dacă trebuie să faci ceva de mâncare și cea mai mare neplăcere este faptul că vei curăța ceapa și vei lăcrima, ei bine, află că un banal aliment din bucătărie te poate ajuta: uleiul. Tot ceea ce trebuie să faci este să ungi lama cuțitului cu care tai ceapa cu ulei și așa vei scăpa de senzația neplăcută cauzată de iuțeala legumei respective.
Alte trucuri care te ajută să tai ceapa fără să lăcrimezi
Cuțitul ascuțit - Specialiștii au explicat faptul că este important ca lama unui cuțit să fie cât mai ascuțită atunci când cureți și mărunțești ceapa. Dacă ustensila nu este suficient de bună, nu va face altceva decât să spargă pielița cepei și să elimine astfel mult mai mult din substanța care provoacă această iritație a nervilor ochilor.
Ochelarii de înot - Aceștia pot fi de mare ajutor în procesul de tăiat ceapă. Îi recomandă gospodinele care au căutat tot felul de trucuri utile în bucătărie. Ochelarii de înot, dar și ochelarii simpli protejează ochii și nu permit mirosului înțepător să îi afecteze.
Congelează ceapa - Da, așa cum bine ai auzit, dacă vei pune ceapa la congelator preț de 10-15 minute înainte de a o tăia va îngheța substanța respectivă și nu permite o usturime atât de puternică a ochilor. Este recomandat să tai ceapa repede, înainte să se încălzească și să producă acea substanță care face ca ochii să lăcrimeze.