De ce trebuie să pui sare și scorțișoară în cafeaua măcinată. Trucul pe care doar barista îl cunosc
Timpul petrecut în bucătărie nu ar trebui să fie o corvoadă pentru nicio gospodină, atât timp cât deține o serie de trucuri care să-i ușureze munca și să ofere mâncărurilor un gust mult mai bun. În această categorie se încadrează și cafeaua, despre care vrem să împărtășim un truc mai puțin cunoscut.

Iubitorii de cafea știu să aleagă una de bună calitate și chiar să o prepare la ei acasă. Astăzi vom explica de ce este recomandat să se adauge în cafeaua măcinată sare și scorțișoară.
Pont: adaugă sare și scorțișoară în cafea pentru un gust demențial
Deși poate părea ciudat, este recomandat să adaugi sare și scorțișoară în cafeaua măcinată. În acest fel se atenuează gustul amărui, iar scorțișoara oferă o aromă mult mai plăcută băuturii noastre, devenind și mai gustoasă.
Ce se întâmplă dacă bei cafeaua dimineața
Asupra orelor indicate la care ar trebui să se bea cafeaua există nenumărate controverse. Anumite studii susțin că nu dimineața ar trebui să bem cafeaua și că există anumite riscuri asupra sănătății. De asemenea, altele susțin total contrariul. Un studiu publicat în revista „European Heart Journal”, a vorbit pe marginea acestui subiect.
„Descoperirile noastre indică faptul că nu este important doar dacă bei cafea sau cât de multă bei, ci momentul din zi în care bei cafea este important. De obicei, nu dăm sfaturi cu privire la moment în îndrumările noastre alimentare. Dar poate că ar trebui să ne gândim la asta în viitor”, a susținut autorul principal al studiului.
Specialiștii au ajuns la următoarea concluzie: consumul de cafea dimineața a fost asociat cu un efect pozitiv în organism, comparativ cu a bea cafeaua în cea de-a doua parte a zilei: scade riscul de deces cauzat de bolile cardiovasculare.
„A bea cafea dimineața poate fi asociat mai puternic cu un risc mai scăzut de mortalitate decât consumul de cafea mai târziu în cursul zilei”, au scris specialiștii în revista „European Heart Journal”.