Ce pun bulgăroaicele în ardeii murați. Ingredientul secret care mai „taie” din gustul mult prea acru

Ardeii murați se numără printre alimentele preferate ale multor oameni. Există nenumărate rețete pentru murături, însă bulgăroaicele dețin o serie de trucuri în bucătărie și acum vă prezentăm rețeta lor pentru a pregăti ardeii murați. 

Murături asortate / foto: Pixabay
Murături asortate / foto: Pixabay

În majoritatea murăturilor bulgăroaicele obișnuiesc să pună ardei, iar gustul este unul excepțional. Chiar și gospodinele din țara noastră au dezvoltat de mult timp obiceiul de a adăuga această legumă printre celelalte puse la murat. 

Cum pun bulgăroaicele ardeii la murat

Bulgăroaicele au o tradiție de a pune ardei în murături, iar în această combinație se adaugă adesea diverse ingrediente pentru a le face mai savuroase. De obicei, pe lângă ardeii murați, bulgăroaicele adaugă ierburi și condimente precum usturoi, mărar, foi de dafin, boabe de piper sau semințe de muștar.

În unele zone, pot pune chiar și un pic de zahăr pentru a echilibra gustul acru. Murăturile sunt, în general, o parte importantă din bucătăria lor, iar fiecare familie are rețeta ei specială.

Cum pregătim murăturile perfecte?

Bucătarii iscusiți știu că în borcanul cu murături trebuie să existe câteva ingrediente pentru un gust mult mai bun al murăturilor. Ce trucuri au împărtășit pentru murături perfecte. 

„Legumele pe care urmează să le pui la murat trebuie să fie atent verificate înainte de a fi adăugate în orice rețetă. Pentru a se păstra bine în recipiente timp îndelungat, este important să fie într-o stare perfectă, tari, proaspete și fără urme de lovire. În funcție de legumele alese, fie că sunt castraveți, ardei sau morcovi, acestea trebuie să fie de dimensiuni mici sau medii.

Fiecare legumă se spală bine cu apă rece, de mai multe ori dacă este nevoie, pentru a ne asigura că eliminăm orice urmă de murdărie. De asemenea, acolo unde este cazul, dacă vorbim de morcovi, țelină sau de usturoi, legumele trebuie curățate de coajă”, a declarat Kovacs Attila Gellert, bucătar din Brașov, pentru Digi24.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop saptamanal horoscop saptamana viitoare 3 9 septembrie 2018 zodia berbec jpeg
1744295138 dTB1 (1) jpg
1745401991 zEA6 jpeg
placinta cu branza sarata si marar la cuptor jpeg
image png
Patru zodii primesc un mesaj important de la Univers pe 8 martie, foto Shutterstock jpg
iaurt jpg
horoscop saptamana 16 23 ianuarie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net