Ce pun bulgăroaicele în ardeii murați. Ingredientul secret care mai „taie” din gustul mult prea acru
Ardeii murați se numără printre alimentele preferate ale multor oameni. Există nenumărate rețete pentru murături, însă bulgăroaicele dețin o serie de trucuri în bucătărie și acum vă prezentăm rețeta lor pentru a pregăti ardeii murați.

În majoritatea murăturilor bulgăroaicele obișnuiesc să pună ardei, iar gustul este unul excepțional. Chiar și gospodinele din țara noastră au dezvoltat de mult timp obiceiul de a adăuga această legumă printre celelalte puse la murat.
Cum pun bulgăroaicele ardeii la murat
Bulgăroaicele au o tradiție de a pune ardei în murături, iar în această combinație se adaugă adesea diverse ingrediente pentru a le face mai savuroase. De obicei, pe lângă ardeii murați, bulgăroaicele adaugă ierburi și condimente precum usturoi, mărar, foi de dafin, boabe de piper sau semințe de muștar.
În unele zone, pot pune chiar și un pic de zahăr pentru a echilibra gustul acru. Murăturile sunt, în general, o parte importantă din bucătăria lor, iar fiecare familie are rețeta ei specială.
Cum pregătim murăturile perfecte?
Bucătarii iscusiți știu că în borcanul cu murături trebuie să existe câteva ingrediente pentru un gust mult mai bun al murăturilor. Ce trucuri au împărtășit pentru murături perfecte.
„Legumele pe care urmează să le pui la murat trebuie să fie atent verificate înainte de a fi adăugate în orice rețetă. Pentru a se păstra bine în recipiente timp îndelungat, este important să fie într-o stare perfectă, tari, proaspete și fără urme de lovire. În funcție de legumele alese, fie că sunt castraveți, ardei sau morcovi, acestea trebuie să fie de dimensiuni mici sau medii.
Fiecare legumă se spală bine cu apă rece, de mai multe ori dacă este nevoie, pentru a ne asigura că eliminăm orice urmă de murdărie. De asemenea, acolo unde este cazul, dacă vorbim de morcovi, țelină sau de usturoi, legumele trebuie curățate de coajă”, a declarat Kovacs Attila Gellert, bucătar din Brașov, pentru Digi24.