Locul magic din România unde poți evada într-o zi călduroasă de vară. Deși se ajunge ușor, puțină lume îl vizitează

Cascada Valea Spumoasă se află la 30 de minute de orașul Bușteni și reprezintă una dintre cele mai frumoase cascade. Este localizată în Parcul Național Bucegi, la o altitudine de 1.147 metri.

Cascada Valea Spumoasă Foto: Facebook
Cascada Valea Spumoasă Foto: Facebook

Cascada Valea Spumoasă e un loc magic din România

Bușteni este un oraș aflat la poalele muntelui de unde se ramifică o mulțime de trasee montane. Există unele mai spectaculoase decât altele, însă cu siguranță un lucru îți va tăia respirația acolo. Din Bușteni, muntele deschide o potecă și către Valea Spumoasă, unde ai ocazia să întâlnești o cascadă spectaculoasă, care poartă același nume.

Se pornește de la Telecabina Bușteni (885 m altitudine) pe traseul ce duce spre Cascada Urlătoare (traseele coincid pe o porțiune de traseu în pădure însă la prima bifurcație se părăsește marcajul Cruce Albastră și se urmează poteca nemarcată). Poteca este vizibilă, nu ai cum să o ratezi, pe această potecă mergi aproximativ 20 de minute până la Refugiul Salvamont Bușteni (1141 m altitudine) , în spatele acestuia fiind Cascada Valea Spumoasă (1147 m altitudine), potrivit hoinariromani.ro.

Cum ajungi la cascada Valea Spumoasă 

Cascada Valea Spumoasă este unul din multele locuri de vizitat în Bușteni. Punctul de plecare catre Valea Spumoasă este de la intersecția traseelor care duc la Urlătoarea și Jepii Mici, doar că nu este marcat. Și este și un motiv pentru care nu este marcat. Pe această vale se captează apa care alimentează Orașul Busteni, fiind o zonă de importanță maximă. Este localizată în Parcul Național Bucegi, la o altitudine de 1.147 m. 

Cascada Valea Spumoasă, extrem de spectaculoasă

În ciuda faptului că nu este la fel de cunoscută precum Cascada Urlătoarea, Cascada Valea Spumoasă este mult mai spectaculoasă. Pentru ca totul să fie o experiență de neuitat, trebuie să ai mare grijă la condițiile meteo și la echipamentul cu care pleci la drumeție, deoarece există unele zone în care poți aluneca foarte ușor dacă nu ai încălțămintea corespunzătoare. De asemenea, toți cei care ajung în zonă nu trebuie să rateze apa pură și curată.

Apa izvorăște de la doar câțiva metri deasupra stâncilor, iar apa plată este de o calitate foarte bună. Aici se află și o stație de epurare Borsec, acesta fiind unul dintre motivele pentru care traseul nu este încă omologat.

De ce nu este omologat traseul 

Despre omologarea/marcarea traseului către Valea Spumoasă se discută încă de prin 2011, iar până astăzi nu a intrat in circuitul turistic. Poate că e mai frumos să rămână așa, un traseu mai puțin cunoscut dar mai liniștit și mai curat. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net