Locul spectaculos din România pe care trebuie să-l vizitezi cel puțin o dată în viață. Îi lasă pe turiști cu gura căscată! VIDEO

România, țara deținătoare a unor locuri desprinse parcă dintr-un colț de Rai, ascunde una dintre cele mai frumoase cascade și un loc mirific. Este vorba despre cascada Iadolina, situată pe DJ 108J, între Stâna de Vale și satul de vacanță Coada Lacului Leșu, Bihor - Apuseni. 

Cascada din România care i-a cucerit pe turiști / foto: Pixabay
Cascada din România care i-a cucerit pe turiști / foto: Pixabay

Contul de Instagram Călător în bascheți, care a descoperit în apropierea cascadei Iadolina un loc superb care permite o priveliște de zile mari, a decis să împărtășească informația cu pasionații de călătorii. Clipul video a fost apreciat de un număr mare de internauți. 

Locul din România care i-a fermecat pe turiști

Cascada Iadolina este considerată una dintre cele mai frumoase de pe teritoriul țării noastre și cunoscută de majoritatea turiștilor. Totuși, nu mulți știu că în apropierea acesteia se află un pod panoramic, construit recent. Acesta le permite turiștilor să aibă o priveliște spectaculoasă!

„Cât de fain e locul pe care l-am descoperit chiar azi. Salvează acest loc special. Am fost de foarte multe ori în Apuseni și am descoperit abia acum acest loc, în forma asta. De cascadă știam de mai mulți ani, dar nu și de acest podeț panoramic, care a fost construit de puțin timp.

DJ 108J, între Stâna de Vale și satul de vacanță Coada Lacului Leșu, Bihor - Apuseni

Pe drumul Apusenilor, unul dintre cele mai spectaculoase din România, reabilitat recent, vei găsi Cascada Iadolina. Chiar dacă e lângă drum, mult sub nivelul șoselei, se află într-una dintre cele mai pitorești și sălbatice zone din Apuseni.

Nu e cea mai spectaculoasă cascadă din România, dar ce ne-a surprins pe noi e că locul poate fi observat de sus, de pe o platformă metalică, suspendată la câțiva metri față de pământ.  Peisajul e de-a dreptul spectaculos, cu stânci abrupte, un râu pitoresc, care creează un peisaj de poveste.

Cum ajungi. Trebuie să îți lași mașina la aproximativ 300 metri de cascadă, într-un refugiu. Nu există o parcare amenajată și nici taxă de intrare.

Legenda. Numele i-ar fi fost dat de localnici, din cauza inundațiilor care se întâmplau aici, cu mulți ani în urmă. Apa devasta gospodăriile oamenilor, de aici și numele Valea Iadului. Tot aici, în zonă, se mai află Cascadă Vălul Miresei (de Bihor, nu de Cluj), Cascada Miss, dar și Cascada Săritoarea Ieduțului.

De reținut: să ne bucurăm de frumusețile naturii și să le lăsăm intacte pentru toți cei care vor veni după noi. E important să păstrăm locurile pe care le vizităm curate, aruncând gunoiul doar în locurile destinate.

Ce am fi vrut să fie diferit. Locul nu e ușor de observat din drum. Tu ai fost aici? TAG persoana care trebuie să audă de această destinație.”, a fost mesajul transmis de pagina de Instagram respectivă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
printesa margaret colaj captura video jpg
klaus iohannis 3 jpg
gratar mici
bujorul de stepa zeu de campie facebook jpg
avion pexels jpg
politie italia1 jpg
coloana masini a1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net