Locul unic din România care îi lasă pe turiști cu gura căscată. Aici poți admira cinci cascade

Cascada Tamina este situată în Munții Piatra Mare. Este, de fapt, o înșiruire de mai multe cascade, iar peisajul este unul superb. Turiștii sunt impresionați de acest loc unic din România. Stâncăriile cascadei Tamina sunt locurile unde se adăpostesc păsările și mamiferele mari. Totodată, datorită numărului mare de urși bruni, locului i se mai spune și Ursărie.

Cascada Tamina Foto: Facebook
Cascada Tamina Foto: Facebook

O înșiruire de cinci cascade 

Pe Valea Pietrei Mici, la o altitudine de 1.100 de metri, se află cascada Tamina, de fapt, o înşiruire de cinci cascade, cea mai mare având o înălţime de zece metri. Chiar dacă aceste cascade nu sunt la fel de spectaculoase ca şi cele ale Canionului 7 Scări, peisajul este unul care îți taie respiraţia. 

Locul se mai numește și „La ursărie” 

Pădurea este populată de multe mamifere mari dintre care cei mai numeroși sunt urșii. Din acest motiv locul se mai numește și „La ursărie”. Un alt animal frecvent întâlnit pe aici este porcul mistreț. În general, animalele sălbatice evită întâlnirea cu oamenii, dar având în vedere că omul este vizitatorul, se recomandă păstrarea unui grup cât mai compact al turiștilor, nu se lasă în urmă niciodată o persoană singură, chiar dacă are ceva nevoi fiziologice, să o aștepte cineva aproape, să nu se lase în urmă resturi de mâncare pentru a nu avea surpriza ca vreun ursuleț pofticios să ia o gustare tocmai pe cărarea de întoarcere, să se vorbească tare ca animalele să audă cât mai bine și să se îndepărteze și să se urmeze întotdeauna marcajele turistice.

Cum se ajunge la cascada Tamina 

Obiectivul turistic a fost lăsat în afara traseelor preferate ale turiștilor din cauza degradării căilor de acces și a scărilor prin care se putea urca printre stânci. La inițiativa Regiei Pădurilor Săcele, sumele încasate pentru accesul la canionul 7 Scări pe anul 2014 au fost alocate reabilitării traseului către cascada Tamina. 

Accesul către cascada Tamina se face din DN1 Brașov - Predeal. Înainte de localitatea Timișul de Sus, în dreptul unei parcări pe partea stânga a drumului, începe un drum forestier. Se urmează traseul indicat prin bandă albastră, pe poteca ce urcă pe culmea Băii Mici. Întâlnim cursul pârâului Piatra Mica și îl urmăm în amonte până ajungem la Cheile Taminei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net