O stațiune reînvie. Preferata lui Ceaușescu redevine perla României și printre primele din Europa
Tratată cu indiferență ani de zile, deși timp de decenii a fost o adevărată bijuterie preferată de cei mai pretențioși dintre români, o stațiune promite să redevină noua perlă a turismului românesc. Deja weekend-urile sunt tot mai aglomerate, iar aleile din frumoasa stațiune au redevenit aproape la fel de animate ca altădată. Destinația, care se află în inima județului Vâlcea se numără printre primele 16 stațiuni balneare din Europa.
Noua perlă a României în turismul balnear
Stațiunea este localizată în zona de nord-est a Olteniei, în județul Vâlcea și este situată la o altitudine de 380 de metri, iar drumul până la această destinație este o adevărată încântare. Traseul trece printre dealuri și coline, iar pe de o parte și de alta a drumuri sunt păduri de stejar, brad și molid. Este un peisaj mirific care îi atrage ca un magnet pe turiștii care aleg să își petreacă vacanța în această zonă a țării.
Băile Govora se numără azi printre primele 16 stațiuni balneare din Europa. De altfel, aceasta respectă toate normele Federației Internaționale de Termalism și Chimatologie
Pe lângă peisajul încântător care însoțește la fiecare pas prin stațiune, cei care ajung în această destinație pot beneficia de tratamente pentru afecțiuni respiratorii precum bronşita cronică, traheobronşite sau chiar astm bronşic infecţios. De asemenea, tratamentele pentru problemele sistemului osos și articular sunt căutate de românii și nu numai care ajung în stațiune.
Cu cât se închiriază apartamentul în care dormeau soții Ceaușescu
Fostul dictator era atras de frumusețile locului și nu ezita să își petreacă vacanțele la Băile Govora. De altfel, Nicolae Ceaușescu a avut și o casă de protocol în această stațiune. Unitatea de cazare poate fi închiriată în prezent, iar prețul pentru un sejur este unul accesibil.
Apartamentul în care cei doi soți înnoptau se închiriază cu 440 de lei pe noapte. De asemenea, o cameră simplă în fosta vilă a lui Ceaușescu se poate închiria cu tariful de 230 de lei pe noapte.
În această stațiune și în împrejurimile sale, turiștii pot admira peste 300 de monumente istorice și de artă impresionante, cum ar fi tezaure neolitice, vestigii dacice și romane, precum și necropole paleocreștine.
Stațiunea balneară a fost oficial inaugurată la 1 iulie 1889, marcând introducerea iluminatului public (cu petrol) și a sistemului de apă potabilă.
Odată cu descoperirea apelor minerale, Govora a devenit rapid o destinație balneară de prestigiu la nivel european.