Stațiunea în care e bine să mergi toamna. Turiștii vin aici pentru o regenerare rapidă, pe cale naturală

România are câteva destinații care nu ar trebui ratate în prag de toamnă. Și nu ne referim doar la peisajele deosebite, ci la sursele pe care aceste locuri le oferă pentru o stare de „renaștere”. Printre acestea se numără Lacul Roșu, o statiune balneară din Carpații Orientali. Turiștii care ajung în zonă spun că de aici îți iei gratis sănătatea. De altfel, odată cu începerea toamnei, românii care știu deja despre terapia naturală de la Lacul Roșu, vin aici pentru o regenerare pe cale naturală înainte de sezonul rece.  

Lacul Roșu. Foto: Inquam Photos/ George Călin
Lacul Roșu. Foto: Inquam Photos/ George Călin

Lacul Roșu este locul preferat al turiștilor care caută surse de regenerare rapidă pe cale naturală.

Lacul Roșu, o minune pentru sănătate

Spre sfârșitul verii și începutul toamnei, regiunile montane se transformă în atracții turistice principale. Decorul montan este magic, iar puritatea aerului și băile termale sunt foarte apreciate de numeroși români.

Lacul Roșu reprezintă una dintre zonele cu un farmec natural deosebit. Este situată în Carpații Orientali, înconjurată de Munții Ceahlău și Munții Hășmașul Mare.

Împrejurimile lacului au un microclimat foarte plăcut, benefic pentru tratarea stărilor de extenuare fizică și psihică, insomnii, neurastenii. Valea este ferită de vânturi, cu un aer deosebit de curat și bogat în aerosoli naturali. Zona este ideală pentru turiștii care caută surse de regenerare rapidă pe cale naturală. Începând cu anii 1900, turismul balnear a luat mare amploare în zonă.

Stațiunea Lacu Roșu este unică prin aerul curat și proaspăt. În plus, pitorescul peisajului oferă o experiență de neuitat.

Despre Lacul Roșu

Numele său este dat de lacul care se află în această zonă, Lacul Roșu.  Acesta este unul dintre cele mai mari lacuri naturale de baraj din România, parte a Parcului Național Cheile Bicazului-Hășmașului.

Lacul s-a format în anul 1837, în urma unor furtuni și ploi torențiale, prin surparea unei porțiuni din muntele Ghilcoș spre poalele masivului Suhard, barând valea râului Bicaz.

Argilele bogate în oxizi de fier, care sunt aduse de Pârâul Roșu și depozitate în lac, îi conferă o vie culoare roșie. Rocile roșii ale masivului Suhard accentuează culoarea lacului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Letizia și Sofia colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net