Locul minune din România unde soarele răsare de 2 ori în luna iulie. Niciunde nu se mai întâmplă una ca aceasta

Ultima actualizare:

Știai că într-un loc din România are loc un fenomen spectaculos, unic în lume? Țara noastră, cu siguranță, ascunde o mulțime de peisaje surprinzătoare prin frumusețea lor, însă, în acest loc, oamenii văd zilnic două răsărituri de soare în luna iulie! 

Locul din România în care soarele răsare de două ori / Foto: Captură video
Locul din România în care soarele răsare de două ori / Foto: Captură video

Natura poate fi spectaculoasă și ne poate oferi adevărate lecții uneori. Un astfel de exemplu este răsăritul soarelui, cu atât mai mult cu cât există un loc în țara noastră unde soarele răsare de două ori, un fenomen spectaculos, unic în lume! Unde se întâmplă acest fenomen nemaiîntâlnit în altă zonă?

Locul din România în care soarele răsare de două ori

Este vorba despre o localitate frumoasă din județul Alba, un sat numit Rimetea. Aici, natura le reamintește zilnic oamenilor cât este de specială, și asta deoarece, în fiecare dimineață, timp de o lună de zile, de la finalul lunii iunie și pe tot parcursul lunii iulie, soarele răsare de două ori. Care este explicația fenomenului special?

În satul Rimetea, aflat la câțiva kilometri de orașul Aiud, se află Munții Trascău (Piatra Secuiului). Astfel, fenomenul este mai mult decât o iluzie optică, ci ține mai degrabă de relieful zonei. Muntele are numeroase creste, iar două dintre acestea au înălțimi mai mari decât restul, care se înalță atât de mult, încât soarele răsare după prima și dispare în spatele celei de a doua creastă, de aceea, timp de o lună de zile, locuitorii și turiștii din satul Rimetea pot vedea răsăritul de câte două ori, în fiecare dimineață. Abia după ce soarele depășește Piatra Secuiului se poate zice că a răsărit la Rimetea.

Fenomenul, care se poate observa vara, de la finalul lunii iunie și pe tot parcursul lunii iulie, dacă sunt condiții meteo favorabile, îi lasă cu gura căscată pe privitori. 

Bineînțeles, acest sat este cunoscut pentru istoria sa zbuciumată și arhitectura unică, fiind, pe vremuri, un renumit oraș, care era locuit de peste 2.000 de persoane. În prezent, Rimetea cucerește cu frumusețea sa, cu peisaje parcă desprinse din povești. Totodată, este considerat unul dintre cele mai frumoase sate din țara noastră, iar Ministerul Culturii l-a propus pentru a fi înscris în Patrimoniul UNESCO.  

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cosmin Avram vlogger jpg
image
image
image
image
image
image
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
FotoJet (7) jpg
Frigider FOTO Shutterstock jpg
Matia Corvin (© Wikimedia Commons)
FotoJet (5) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net