NASA a făcut o nouă descoperire îngrijorătoare legată de Soare care ar putea pune Pământul în mare pericol

Oamenii de știință de la NASA lucrează cu atenție pentru a înțelege mai bine această descoperire și pentru a lua măsuri pentru a ne proteja sistemele de comunicații în eventualitatea oricărei situații.

NASA a făcut o descoperire legată de Soare care reprezintă pericol pentru Pământ. Foto: Click.
NASA a făcut o descoperire legată de Soare care reprezintă pericol pentru Pământ. Foto: Click.

Fenomen solar care ar putea avea repercusiuni negative asupra planetei noastre

NASA a făcut o descoperire îngrijorătoare legată de Soare, care reprezintă un mare pericol pentru Pământ. Cu ajutorul sondei Parker Solar Probe, PSP, a fost descoperită existența unui fenomen solar care ar putea avea repercusiuni negative asupra planetei noastre, în special asupra rețelelor noastre de comunicații. Această descoperire ridică întrebări cu privire la modul în care am putea face față posibilelor consecințe și să ne protejăm infrastructurile de comunicații în cazul în care acest fenomen solar se intensifică.

Oamenii de știință de la NASA lucrează cu atenție pentru a înțelege mai bine această descoperire și pentru a lua măsuri pentru a ne proteja sistemele de comunicații în eventualitatea oricărei situații. Potrivit unui studiu recent publicat în renumita revistî Nature, prezența fluxurilor de particule foarte energetice care coincid cu fluxurile de supergranulare în găurile coronale a fost descoperită prin intermediul PSP, Parker Solar Probe.

Furtunile solare pot provoca daune sateliților și rețelei electrice

Echipa de cercetători, condusă de Stuart D. Bale, a descoperit dovezi care indică faptul că tocmai în aceste zone își are originea fenomenul cunoscut sub numele de „vânt solar rapid”. În mod normal, în perioadele de activitate solară scăzută, găurile coronale sunt situate la polii solari, împiedicând vântul solar rapid să ajungă pe Pământ. Cu toate acestea, la fiecare 11 ani, când Soarele suferă o inversare a câmpului său magnetic și devine mai activ, aceste găuri apar în diferite părți ale suprafeței solare, generând rafale de vânt solar care se îndreaptă direct spre planeta noastră.

Oamenii de știință au subliniat importanța înțelegerii mecanismului vântului solar, deoarece este esențial pentru Pământ. Descoperirea și studiul acestui fenomen va face posibilă o mai bună prevedere a furtunilor solare, care pot provoca daune sateliților și rețelei electrice. Mai mult, cunoștințele despre originea și comportamentul vântului solar vor fi utile pentru a proteja aceste sisteme de comunicații de efecte dăunătoare ale furtunilor solare.

Ce s-a descoperit mai exact?

Pe scurt, descoperirea Parker Solar Probe dezvăluie existența unor fluxuri de particule de înaltă energie în găurile coronale ale Soarelui, cunoscute sub numele de „vânt solar rapid”. Acești curenți au un impact care pune în pericol rețelele noastre de comunicații. Deși studiul va ajuta la prezicerea furtunilor solare și a efectelor lor asupra Pământului, el ridică și provocări în înțelegerea modului în care energia este eliberată și cum apar furtunile geomagnetice, care reprezintă o amenințare pentru rețelele noastre de comunicații, scriu cei de la terra.com.mx.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net