NASA a anulat cea mai mare misiune către Lună din ultimii 50 de ani!

Ultima actualizare:

Azi NASA va demara misiunea spațială Artemis 1, care va trimite nava spațială de ultimă generație, Orion, până la Lună și înapoi.

image

NASA a anulat misiunea Artemis I, în care racheta Orion urma să fie lansată către Lună, după ce echipa nu a putut rezolva o problemă la unul dintre cele patru motoare ale rachetei. Următoarea oportunitate de lansare este pe 2 septembrie, dar dacă se face sau nu o altă încercare în acea zi depinde de cum vor decurge testările din zilele următoare. 

Charlie Blackwell-Thompson, prima femeie director de lansare al NASA, și-a chemat echipa la stațiile lor din camera de tragere 1 de la Centrul Spațial Kennedy și a început numărătoarea inversă de 46 de ore și 10 minute, în ziua de sâmbătă 27 august 2022. 

În acest moment, nu lucrăm la nicio problemă semnificativă”, a spus ea reporterilor într-o conferință de presă premergătoare zborului. „Așa că sunt bucuroasă să raportez că totul decurge conform programului”, notează CBS

Incident chiar înainte de lansare

La scurt timp după informare, fulgerul a lovit două dintre cele trei turnuri de protecție de 600 de picioare înălțime din jurul rachetei SLS la rampa de lansare 39B. Incidentul a determinat o verificare atenta pentru a se asigura că niciun sistem electric sensibil nu a fost afectat, dar verificările inițiale au indicat că nu au existat daune semnificative. 

Dacă totul merge bine, inginerii vor începe alimentarea rachetei la ora 00:18 luni, decolarea fiind programată pentru ora 8:33 dimineața.

Puteți urmări mai jos, lansarea LIVE a misiunii ARTEMIS 1 către Lună. 

Proiectul NASA a costat 4,1 miliarde de dolari

Zborul nepilotat de 42 de zile al rachetei, care a implicat investiții de 4,1 miliarde de dolari, reprezintă o piatră de hotar în eforturile NASA de a aduce astronauții pe suprafața Lunii pentru explorare pe termen lung și pentru a testa echipamentele și procedurile necesare în vederea unor expediții în spațiu pe o durată de mai mulți ani. 

Capsula Orion a NASA este mai încăpătoare decât capsula lui Apollo 11, prima rachetă care a aterizat pe Lună, și are patru locuri în loc de trei, dar pentru zborul de testare de luni va avea la bord doar un manechin de testare numit Helga și bucăți din motorul lui Apollo 11.

Pentru acest zbor, manechinul de dimensiuni mari va avea un costum de zbor portocaliu și va ocupa scaunul comandantului, echipat cu senzori de vibrație și accelerație. „Comandantul” a fost numit Moonikin Campos, în onoarea lui Arturo Campos, un inginer Nasa care a ajutat la salvarea Apollo 13 de la dezastru. 

Odată cu lansarea Artemis 1 luni, NASA se află într-un punct istoric și este gata să înceapă cea mai semnificativă serie de misiuni de explorare științifică și umană din ultima vreme”, a declarat Bhavya Lal, administrator asociat NASA pentru tehnologie, politică și strategie.

Ne asigurăm că arhitectura agenției pentru explorarea umană se bazează pe o viziune strategică pe termen lung, aceea a prezenței susținute a SUA pe Lună, Marte și în întreg sistemul solar”. a declarat acesta. 

Acesta este ceva care nu s-a făcut în peste 50 de ani și este incredibil de dificil. Vom învăța multe din zborul de testare Artemis 1... Înțelegem că există multă entuziasm în acest sens, dar echipa este foarte concentrat.”, a subliniat managerul misiunii, Mike Sarafin

Ceea ce i-a îngrijorat pe oamenii de știință care au lucrat la acest proiect a fost o scurgere semnificativă de hidrogen în timpul unui test. Dacă vor exista scurgeri de hidrogen, situație ce apare atunci când echipamentul este expus la temperaturi criogenice, lansarea va fi anulată. Cu toate acestea oamenii de știință implicați în proiect sunt încrezători că totual va decurge conform planului. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net