Locul unic din lume unde chiria costă un singur euro. Atenție, locurile sunt limitate

Ultima actualizare:

În prezent, toți cei care sunt în căutare de locuințe pe care le pot închiria, sunt nevoiți să scoată din buzunar sume destul de usturătoare. Află însă că, există un loc unic în lume, unde oamenii pot plăti doar 1 euro pe lună pentru chirie. 

Locul unic din lume unde chiria costă un singur euro / Foto: Pexels
Locul unic din lume unde chiria costă un singur euro / Foto: Pexels

O localitate din Sardinia, Italia, oferă un preț de chirie extrem de mic pentru străinii care doresc să lucreze de acolo la distanță. Mai exact, este vorba despre satul Ollolai. Sardinia se confruntă cu un declin demografic fără precedent, populația îmbătrânește, iar din ce în ce mai mulți tineri care locuiesc aici decid să plece peste hotare pentru a munci. De aceea, în încercarea de a crește populația satului, consiliul local din Ollolai promite o taxă de închiriere de doar 1 euro pe lună pentru 10 nou-veniți, care vor fi selectați în urma aplicațiilor depuse online.

De altfel, nu este prima dată când Sardinia propune astfel de oferte, de exemplu, anul trecut oferea 15.000 de euro celor care doreau să locuiască acolo, iar un alt proiect a fost, tot în Ollolai, de achiziționarea unei case la 1 euro. 

Repopularea zonei este prioritară

Astfel, deoarece în ultimii 40 de ani populația satului Ollolai a scăzut de la 2.013 locuitori la 1.174, în încercarea de a-l repopula, reprezentanții consiliului local au publicat un mesaj în care întreabă: „sunteți interesați să lucrați de la distanță din frumoasa Sardinia pentru doar 1 €?”, alături de beneficiile de care se vor bucura noii lor vecini: „veți fi aproape de natura neatinsă de om, de o bucătărie delicioasă și de plajele incredibile din apropiere”, relatează Urban.ro.

De asemenea, Francesco Columbu, primarul din Ollolai, susține că repopularea zonei este prioritară pe lista lui și se lucrează intens la îmbunătățirea condițiilor de trai pentru toți locuitorii. Dacă te atrage oferta și dorești ca noua ta locuință să fie într-unul din cele cinci locuri din lume numite „zone albastre”, deoarece o parte semnificativă a populației are peste 100 de ani, ar trebui să nu mai stai mult pe gânduri și să aplici, având în vedere că locurile sunt limitate!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net