O categorie de români va primi bani de chirie! Președintele Iohannis a promulgat legea

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, o lege care permite unei categorii de români să încaseze de la stat bani de chirie. Iată despre ce este vorba!

Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis / foto: Presidency
Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis / foto: Presidency

Concret, este vorba despre modificarea şi completarea art. 31 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului. Această modificare le permite acestora sprijin financiar pentru a locui în chirie, informează Administraţia Prezidenţială.

Cât de departe trebuie să locuiești de muncă pentru a primi bani de chirie

Pentru a îndepliniri condițiile primirii chiriei, trebuie ca locuinţa închiriată să se afle în localitatea unde îşi desfăşoară activitatea sau pe o rază de până la 70 km în jurul acesteia.

Mai mult, în noua lege se mai precizează și că această compensație lunară poate ajunge până la 50% din salariu, însă nu poate depăşi valoarea chiriei prevăzută în contractul de închiriere.

„Poliţistul numit în prima funcţie sau mutat în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea în care îşi are domiciliul şi care nu deţine locuinţă proprietate personală în acea localitate, nici el şi nici soţia/soţul acestuia, în situaţia în care nu i se poate asigura spaţiu de locuit corespunzător, are dreptul la o compensaţie lunară pentru chirie de până la 50% din salariul lunar, dar nu mai mult decât chiria prevăzută în contractul de închiriere încheiat în condiţiile legii”, se arată în proiectul legislativ, citit de antena3. 

Ce polițiști pot primi compensația

Contractul de închiriere poate avea va bază pot avea ca obiect o locuinţă din localitatea unde poliţistul a fost numit în prima funcţie ori mutat în interesul serviciului sau o locuinţă situată într-o localitate aflată la o distanţă de maximum 70 de kilometri.

Agenții de poliție, soțul sau soția acestora nu trebuie să aibă în proprietate o locuință în localitatea în care se află cea închiriată, care face obiectul contractului sau în altă zonă mai aproape de locul de muncă, pentru a primi bani de chirie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net