Codin Maticiuc a dat lovitura: „Victorie pentru toți ai mei!” Legea FACEM a fost trimisă spre promulgare

Ultima actualizare:

Codin Maticiuc a anunțat marți, 14 martie, că de acum încolo fundațiile care construiesc, renovează sau utilează spitale de stat își pot recupera TVA-ul. Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege în acest sens. 

Codin Maticiuc a anunțat victoria în cazul rambursării TVA Foto: Facebook
Codin Maticiuc a anunțat victoria în cazul rambursării TVA Foto: Facebook

Marți, 14 martie, Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat un proiect de lege potrivit căruia se vor acorda scutiri indirecte de TVA pentru organizaţiile non-profit care realizează activităţi de construire, modernizare, reabilitare de spitale şi dotarea acestora cu echipamente.

Cunoscutul Codin Maticiuc este mândru de acest vot pentru că fost implicat în reconstucția unui etaj la Spitalul Fundeni din Capitală. ,,A trecut legea. Astăzi, în plenul Parlamentului, la camera deputaților fundațiile care construiesc, renovează sau utileaza spitale de stat și-au câștigat dreptul să recupereze TVA-ul! Cum?! Da, cum ați auzit. Până acum plăteam taxe statului pentru privilegiul de a ajuta statul", a scris Codin Maticiuc. 

În tot acest demers, Codin Maticiun a fost ajutat de către Dan Andronic, Marcel Ciolacu (președintele Partidului Social Democrat și al Camerei Deputaților), Alfred Simonis, Bogdan Huțucă (președintele Comisiei de Buget și Finanțe) și Ana Pandeli (soția sa).

Proiectul de lege este iniţiat de liderul grupului PSD de la Camera Deputaţilor, Alfred Simonis, şi a fost adoptat de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Iniţiatorul subliniază în expunerea de motive că prin acest proiect de lege vrea să vină în sprijinul asociaţiilor şi fundaţiilor care au în derulare sau vor să iniţieze astfel de proiecte, prin introducerea în Codul fiscal a posibilităţii de rambursare a TVA-ului pe care acestea îl plătesc la efectuarea achiziţiilor de materiale de construcţii, echipamente, consumabile sanitare sau alte forme de sprijin din aceeaşi sferă, iar banii astfel obţinuţi să poată fi investiţi în continuare în proiecte de sprijinire a sectorului medical.

Cine este Codin Maticiuc

Codin Maticiuc a fost un fan al cluburilor de noapte, apoi a început să facă filme și seriale de televiziune și a scos o carte cu Nuțu Cămătaru.

Una dintre activitățile cu care se poate lăuda este reabilitarea etajului 7 de Oncologie Pediatrică, Secția Hematologie, din incinta Institutului Clinic Fundeni, urmare a unei investiții majore. Valaorea investiției a fost de aproape 500.000 de euro, iar acest lucru a inclus și reparația acoperișului.

image
image
image
image
image
image
permise auto jpeg
calendar ortodox 2021 22 martie sfantul sfintit mucenic vasile preotul din ancira png
Prof dr Joseph Dituri Foto Youtube jpg
bulevardul Pompeiu  jpeg
FotoJet jpg
aIMG 20220305 153438 696x392 jpg