După ce l-a ironizat pe Tate, karma a lovit-o în plin! Greta Thunberg, probleme mari cu legea

Ultima actualizare:

Greta Thunberg, militantă pentru mediu, a fost reținută alături de alți activiști marți, în timpul protestelor împotriva demolării satului micuț Luetzerath, în contextul exploatării cărbunelui. Potrivit informațiilor oferite marți de oamenii legii, întregul grup a fost eliberat în cursul zilei. Totul a avut loc după ce Thunberg l-a ironizat pe proxenetul Andrew Tate, inclusiv după ce acesta a fost reținut de Poliția din România și plasat în arest. 

„Nu există niciun motiv pentru a-i reține zile întregi. Ar putea dura câteva ore sau vor pleca imediat”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției regionale din Aachen, vorbind despre întregul grup de manifestanți, notează reuters.com. 

Greta Thunberg, reținută de Poliție

Thunberg a fost reținută în timp ce protesta pentru a stopa evacuarea și distrugerea completă a sătucului Luetzerath, în scopul construirii unei mine de cărbune pe nume Garzweiler 2. La aproximativ 9 km de Luetzerath, Greta s-a așezat cu un grup de protestatari lângă marginea minei, însă evenimentele au luat, rapid, o turnură șocantă. Protestul s-a transformat într-unul violent, astfel că oamenii legii au fost nevoiți să apeleze la metode mai puțin comode pentru a-i imobiliza pe protestatari și pentru a împrăștia grupurile. 

Distrugerea satului din Renania de Nord-Westfalia (vest) a fost aprobată de guvern, în cadrul unui acord care a permis gigantului energetic să demoleze Lutzerath în schimbul punerii pe picioare a minei de cărbune și salvarea altor 5 sate amenințate și ele de distrugere completă, în același scop. 

Activiștii au declarat că Germania nu ar trebui să mai exploateze lignit și ar trebui să se concentreze în schimb pe extinderea energiei regenerabile.

Citește și - Greta Thunberg, nominalizată la premiul Nobel pentru Pace 2020, la vârsta de 17 ani

„Germania se face de râs în acest moment. Cred că este absolut absurd ca acest lucru să se întâmple în 2023. Cei mai eficienți oameni sunt clari, știința este clară, trebuie să păstrăm carbonul în sol. Atunci când guvernele distrug în mod activ mediul înconjurător, punând în pericol nenumărați oameni, atunci oamenii iau atitudine. Stăm împreună în solidaritate”, a spus Greta Thunberg.

La sfârșitul săptămânii trecute, poliția a scos activiștii din clădirile din sat, rămânând doar câțiva în copaci și într-un tunel subteran, dar protestatarii, inclusiv Thunberg, au rămas la fața locului și au organizat protest mai lung, ce a durat până marți. 

„Vom folosi forța pentru a vă aduce la controlul de identitate, așa că vă rugăm să cooperați”, le-a spus un polițist grupului, potrivit imaginilor Reuters.

„Greta Thunberg făcea parte dintr-un grup de activiști care s-au repezit spre cornișă. Cu toate acestea, ea a fost apoi oprită și transportată de noi împreună cu acest grup în afara zonei de pericol, imediat, pentru a le stabili identitatea”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al poliției din Aachen, adăugând că un activist a sărit în mină în urma protestului stopat. 

Thunberg a fost transportată de trei polițiști, ținută de un braț, într-un loc mai îndepărtat de marginea minei, unde fusese așezată anterior cu grupul.

Ea a fost apoi escortată înapoi spre dubele poliției. Activista suedeză pentru climă și mediu s-a adresat celor aproximativ 6.000 de protestatari care au mărșăluit sâmbătă spre Lutzerath, calificând extinderea minei drept o „trădare a generațiilor prezente și viitoare”.

”Germania este unul dintre cei mai mari poluatori din lume și trebuie să fie trasă la răspundere”, a spus ea, după cum mai notează Reuters. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net