Greta Thunberg a fost desemnată Persoana Anului 2019! Tânăra are doar 16 ani

Ultima actualizare:
Greta a apărut pe coperta revistei Time Magazine
Greta a apărut pe coperta revistei Time Magazine

Tânăra activistă pentru mediu Greta Thunberg a primit titlul de „persoana anului 2019”, oferit de publicația Time Magazine. La doar 16 ani, Greta a devenit cea mai tânără persoană care a primit prestigioasa discticție, în urma eforturilor sale pentru conștientizarea populației cu privire la situația dezolantă în care se află mediul înconjurător.

Adolescenta de origine suedeză a atras atenția asupra sa după participarea în cadrul summitului ONU cu privire la schimbările climatice, unde în discursul său i-a acuzat pe liderii mondiali că distrug viitorul generației sale prin ignorararea semnelor cu privire la încălzirea globală și prin faptul că nu acționează pentru a stopa schimbarea climatică, notează Metro.co.uk

Greta Thunberg, care va împlini 17 ani în luna ianuarie, a cerut guvernelor lumii să demareze acţiuni imediate pentru a gestiona efectele unui fenomen pe care ea l-a denumit “o criză climatică globală”.

Tânăra activistă suedeză apare pe coperta celui mai recent număr al revistei Time. Fotografia ei este însoţită de titlul “Puterea tinereţii”. Greta Thunberg a fost lăudată de editorii revistei Time pentru faptul că a iniţiat o campanie de mediu în august 2018 care a devenit apoi o mişcare globală. Tânăra a renunţat pentru un an la şcoală şi a dormit într-un cort instalat în faţa Parlamentului Suediei pentru a cere politicienilor din ţara ei să ia măsuri împotriva modificărilor climatice.


    Greta a apărut pe coperta revistei Time MagazineFoto: Getty
Greta a apărut pe coperta revistei Time MagazineFoto: Getty

„În cele 16 luni care au trecut de atunci, ea s-a adresat şefilor de state prezenţi la Adunarea Generală a ONU, s-a întâlnit cu papa Francisc, a avut o dispută verbală cu preşedintele Statelor Unite şi a inspirat 4 milioane de persoane să participe la greva global pentru climă, pe 20 septembrie 2019, în cadrul unui eveniment care fost cea mai mare demonstraţie pentru climă din istoria omenirii”, au declarat editorii revistei Time.

De asemenea, tânăra activistă ecologistă va fi redactor-şef al emisiunii matinale de la postul de radio britanic BBC Radio 4 în perioada vacanţei de Crăciun, a anunţat sâmbătă BBC.

Adolescenta în vârstă de 16 ani, ambasadoare a luptei împotriva schimbărilor climatice, favorită la premiul Nobel pentru Pace din 2019, este una dintre cele cinci personalităţi care vor realiza această emisiune foarte populară în Regatul Unit în perioada dintre Crăciun şi Anul Nou, informează Agerpres.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net