Veste de ultimă oră pentru elevi! Se schimbă admiterea la liceu

Legea educației este modificată de atâtea ori de către guvernanți, încât devine un fel de tradiție în România, unele schimbări fiind mai inspirate decât altele. Măsura, introdusă pentru copii noștri de către guvernanți, prevede o nouă modalitate de admitere în licee: un examen special de admitere, organizat de către fiecare liceu.

Elevii ce termină clasa a VII-a vor fi afectați de schimbare / foto: Shutterstock
Elevii ce termină clasa a VII-a vor fi afectați de schimbare / foto: Shutterstock

România este, fără doar și poate, un tărâm al tradițiilor. Fie că este vorba despre obiceiuri nou introduse, sau vechi de mii de ani, nimeni nu poate nega că țara noastră abundă de o mulțime de tradiții, indiferent de zona României în care ne-am afla. Ei bine, când vine vorba despre obiceiuri nou introduse, în ultimii ani, unul ceva mai bizar a început să se erijeze: schimbările perpetue aduse legii educației. Iar autoritățile tocmai au anunțat o nouă modificare adusă în viața copiilor noștri, potrivit informațiilor oferite de antena3.ro.

De data aceasta, cei afectați de noua decizie a guvernului sunt elevii care au absolvit clasa a VIII-a și tocmai încep să se înscrie la liceu. Ei bine, pe lângă evaluarea națională, tinerii elevi vor fi nevoiți să dea și un examen de admitere, care ar fi organizat în mod individual, de către fiecare liceu în parte. Această măsură a fost dezbătută chiar astăzi, în Parlamentul României, iar de săptămâna viitoare, această modificare ar trebui să fie votată de către Senat și Camera Deputaților.

Elevii vor da examen de admitere la liceu

Această modificare vine în cadrul mai multor schimbări aduse legii educației, care au fost deja dezbătute de Parlament și care vor fi votate undeva în cadrul săptămânii viitoare. Admiterea la liceu ar urma, astfel, să fie influențată și de examenul de admitere, examen organizat de către fiecare liceu în parte. Trebuie menționat că, potrivit sursei, nu este obligatoriu ca liceele chiar să introducă un examen de admitere, lucru ce aduce ceva confuzie situației.

Pentru ca măsura să devină și mai bizară, acest examen ar fi necesar doar pentru 50% dintre locurile disponibile la licee. După cum și era de așteptat, această propunere a stârnit ceva controverse. Dacă va fi votată, această modificare ar intra în vigoare odată cu anul școlar viitor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net