Este complet interzis în România! Legea se aplică de azi în toată țara

Ultima actualizare:

Începând cu data de 1 mai Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a informat că România renunță la măsurile de flexibilitate privind circulația necomercială a animalelor de companie cu origine din Ucraina.

image

Ucrainenii trebuie să prezinte vaccinul animalelor de companie

Potrivit Capital, aceste măsuri au fost luate anul trecut pentru a-i putea sprijini pe cetățenii ucraineni care fugeau din calea războiului alături de animalele lor de companie. 

Practic de acum încolo refugiații vor trebui să prezintă dovadă vaccinării animalelor de companie dacă vor să intre cu ele în țară, astfel se vor aplica prevederile Regulamentului (UE) 576/2013, respectiv ale Regulamentului (UE) 577/2013, și va exista obligaţia prezentării dovezii efectuării testului de titrare a anticorpilor antirabici.

„În acord cu celelalte state membre ale Uniunii Europene, aflate la graniţa cu Ucraina, România a stabilit că, începând cu data de 1.05.2023, va înceta aplicarea măsurilor de flexibilitate la introducerea, în scop necomercial, pe teritoriul naţional (UE) a animalelor de companie cu origine din Ucraina.

Astfel, România revine la aplicarea prevederilor Regulamentului (UE) 576/2013, respectiv ale Regulamentului (UE) 577/2013, inclusiv obligaţia prezentării dovezii efectuării testului de titrare a anticorpilor antirabici”, a transmis ANSVSA.

Autoritățile din România au permis intrarea cetățenilor care fugeau din calea războiului alături de animalele lor, fiind un caz excepțional. Practic, începând cu data de 24 februarie 2022 ANSVSA a acordat o derogare temporară în ceea ce privește respectarea anumitor condiții de a intra cu în România cu animalele de compania de pe teritoriul Ucrainei, pentru a face mai ușor acest proces pentru refugiați.

După cum bine știm, sute de mii de ucraineni au fost nevoiți să își părăsească casele după izbucnirea războiului cu Rusia, mulți dintre ei trecând prin România. Astfel, o parte dintre ei nu și-au lăsat animalele de companie în urmă și o bună parte dintre refugiați au venit cu pisicile sau câinii lor, aceștia fiind ajutați de voluntarii români cu donații pentru îngrijirea și hrănirea animalelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net