Cum alegem azi hrana, medicamentele și suplimentele animalelor de companie?

Ca părinte de animale de companie, îți dorești tot ce este mai bun pentru tovarășii tai patrupezi. Din păcate însă, în acest ritm cotidian haotic, în multitudinea de opțiuni, nu îți este mereu   evident de ce ai nevoie. 

image

Mai mult decât atât, odată cu umanizarea animalelor de companie, apare pericolul de a crede că „hrana de calitate, umană” ar fi sigură și chiar mai sănătoasă pentru animalele de companie. Acest lucru nu este adevărat, ba chiar riscant. Așadar, cum să alegi cea mai bună hrana și cele mai bune produse de îngrijre pentru câini sau pisici? 

Pisicile și câinii au fost întotdeauna companioni foarte populari pentru oameni, dar este un fapt binecunoscut că, în timpul pandemiei de Covid-19, europenii și românii au adoptat animale de companie pentru a le ține companie. Mulți oameni s-au confruntat cu restricții dure de deplasare și și-au dorit companie.

În ultimii ani, deținerea de animale de companie a devenit mai populară pe măsură ce clasa de mijloc continuă să crească, iar gospodăriile au mai multe venituri disponibile. De asemenea, s-a dovedit că animalele de companie au un efect calmant și de sprijin asupra oamenilor, lucru care a fost apreciat în perioada dificilă emoțională a pandemiei. Comandă de aici hrana uscată pentru câini. 

image

Care sunt nevoile consumatorilor?  

Aminteam mai sus despre pericolul de a crede că „hrana de calitate, umană” ar fi sigură și chiar mai sănătoasă pentru animalele de companie. Acest lucru nu este neapărat adevărat.

Cabinetele veterinare se confruntă cu multe cazuri în care proprietarii își hrănesc animalele de companie cu o mică gustare de la masa lor, crezând că este inofensivă.

Consecințele pot fi acute sau cronice în cazul animalelor de companie extrem de supraponderale sau cu anumite afecțiuni. Tocmai de aceea, exista produse adaptate pentru problemele sau nevoile oricăror animale de companie (pentru o dietă corectă). 

Proprietarii doresc comoditate, diete personalizate, liste de ingrediente simple și sănătoase, în formate de alimente noi. Importanța unei diete echilibrate va fi întotdeauna în prim-plan pentru proprietarii de animale de companie. Așadar, a te rezuma la prima pungă de mâncare pe care o găsești la supermarket nu mai poate fi o opțiune viabilă.  

Animalele de companie au nevoie de diete bazate pe dimensiunea, nivelul de activitate, vârsta și, foarte adesea, rasă. 

Industria oferă acum o gamă de alimente pentru animale de companie, adaptate nevoilor tuturor tipurilor de câini ori pisici. Fie că reprezintă o hrană completă sau sunt folosite împreună cu alte alimente, mâncarea pentru animale de companie, preparată industrial, conține toate componentele potrivite, în proporții atent prescrise pentru ca un animal de companie să ducă o viață sănătoasă. 

Părinții de animale sunt interesați și de comoditate, prin urmare, aceste produse sunt disponibile in magazinele de tip pet shop

Formate noi 

Animalele de companie sunt privite ca parte a familiei și pe baza acestui fapt, consumatorii pot căuta diete care conțin aditivi ce pot aduce beneficii in mai multe moduri decât pur și simplu prin îndeplinirea cerințelor calorice zilnice.

Există mai multe motive pentru care proprietarii își suplimentează dieta normală a animalului de companie. Una dintre ele ar putea fi pentru a ajuta problemele articulare și de mobilitate pe măsură ce animalele de companie devin mai în vârstă sau din cauza fenotipului rasei.

Un alt motiv ar putea fi acela de a ajuta anxietatea experimentată de animalele de companie. Suplimentele pot fi adăugate în dieta animalului de companie, așa cum recomandă un medic veterinar.

Pentru că și nouă, ca oameni, ne este dificil să ne ținem de un tratament, o modalitate inovatoare de a depăși această problemă este ca suplimentele să fie încorporate în hrana pentru animale de companie. 

Tehnologia avansează mereu, iar previziunile ne arată că există produse foarte interesante și inovatoare în curs de dezvoltare, care vor fi de mare beneficiu pentru animalele de companie.   

image
image
image
image
image
image
reteta oua umplute sorin bontea jpg
copii jpg
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net