Locurile groazei care atrag turiștii în Centrul Vechi: Casa Sângelui Negru, Casa Masacrului celor 203 orfani, Hanul lui Manuc

În Capitală, cele mai multe legende provin din Centrul Istoric, considerat, kilometrul zero al legendelor urbane. Presărat la tot pasul cu tunele, spărturi sau simple intrări în vechile pivnițe domnești, Centrul Vechi rămâne un loc asupra căruia dăinuie misterul. Locul, care azi este centrul distracției din București, este plin de povești, iar unele chiar de groază. Una dintre ele este cea a orfelinatului de unde legenda spune că se aud noaptea glasuri de copii care strigă plângând „Vrem apă!”

image

Casa Masacrului celor 203 orfani

Se spune că în Centrul Vechi există mai multe case în care se poate simți prezența spiritelor rele sau chiar a Diavolului. Una dintre cele mai cunoscute astfel de locații este Casa Masacrului celor 203 orfani.

Casa se află chiar pe celebra stradă Franceză, presărată cu terase și cluburi. Legenda spune că imobilul, aflat la numărul 13, este bântuit de nici mai mult nici mai puțin de 203 spirite de copii.

legenda jpg

În imobilul de la numărul 13 erau aduși copiii străzii supuși unor tratamente greu de îndurat chiar de către patronul casei, Stavrache Hagi-Orman. Copiii erau înfometați și lăsați să sufere de sete.

Cei mai vechi locuitori din Centrul Vechi spun că nu de puține ori aud glasul unor copii care strigă „Apăăă, vrem apăăă!”

Casa Sângelui Negru

O altă casă bântuită este cea în care a locuit Mircea Eliade. Aceasta mai este cunoscută și sub numele de Casa Sângelui Negru, deoarece se spune că ar fi adăpostit trei demoni și o fantomă. Ba mai mult, se pare că, uneori, se văd pete pe pereții clădirii ce par a fi de sânge

La fel de înfricoșătoare este și casa de pe Strada General Praporgeanu, nr.19. Se spune că aceasta este bântuită, iar în nopțile în care apare luna plină pe cer, semnele apar și pe pereții casei. De cele mai multe ori, este scris numărul demonic ”666”.

image

Nu doar casele din Centrul Vechi sunt bântuite, ci și tunelurile subterane par învăluite în mister și în fenomene stranii. Una dintre cele mai cunoscute zone bântuite de aici este la Zidul lui Dracula. Se spune că și în prezent Vlad Țepeș bântuie pe acolo.

Povestea de groază de la Hanul lui Manuc

Unul dintre arhitecții lui Nicolae Ceaușescu a vorbit despre un tunel bântuit pe care a avut ocazia să îl și viziteze. Este vorba despre tunelul care pornea din curtea Mănăstirii Cotroceni și se continua până la Gara Filaret.

Poate că una dintre cele mai înfricoșătoare povești de groază ale Bucureștiului este legată de o locație faimoasă a zonei. Și anume, Hanul lui Manuc. Se spune că unul dintre cele mai bune preparate de aici conținea carne de om.

Se pare că, în podeaua locației exista o trapă secretă, amplasată chiar în toaletă. Aici, cei care picau ajungeau să fie materie primă pentru unul dintre cele mai cerute și lăudate preparate, plăcinta cu carne de om.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net