Cele mai bântuite locuri din lume: Universitatea din Ohio și un castel fabulos din Europa construit pe „intrarea în Iad”

În Europa, trecutul întunecat al anumitor familii regale întreține de secole povești misterioase care încă bântuie castelele gotice în care au trăit. Le găsim în Marea Britanie, Scoția sau Cehia, iar de-a lungul timpul au existat mărturii incredibile. Vă vom spune și de ce orașul Atena din Statele Unite ale Americii, unde se află Universitatea din Ohio, este considerat cel mai bântuit loc de pe pământ, dar și despre mărturiile șocante ale unor turiști aflați pe o plajă din Singapore.

image

Locurile, considerate a fi cele mai bântuite de pe planetă

În lume există numeroase orașe încărcate cu istorie și cărora deseori li se atribuie povești privind apariții fantomatice.

Din cauza trecutului bizar, unele locuri au căpătat o adevărată reputație în ceea ce privește apriția fantomelor și existența a numeroase zgomote și fenomene inexplicabile.

Am selectat cateva astfel de locuri "întunecate", în care au loc fenomene stranii, în caz că doriți să le puneți pe lista de vacanță.

Castelul Houska, Cehia

Houska este un castel gotic timpuriu, situat la mai puțin de 50 de kilometri de Praga, fiind unul dintre cele mai bine conservate castele ale perioadei. Aparent un obiectiv turistic comun, Castelul Houska este, de fapt, unul dintre cele mai stranii și înfricoșătoare locuri din Europa, fiind vizitat în fiecare an de turiștii atrași de fenomene paranormale.

Despre castelul Houska din Cehia se spune că este un loc absolut înfricoşător. Sub el s-ar află o “groapă fără fund” care duce direct către iad, spune legenda.

image

În lume se spune că există mai multe intrări secrete către iad, iar una dintre acestea, conform legendelor, ar fi cea de la castelul Houska, situat în Blatce, la nord de Praga, în Republica Cehă. Se spune că acest castel ar fi fost construit pe o gaură “fără fund”, care duce direct în iad.

Castelul Berry Pomeroy (Marea Britanie) – există o serie de legende asociate cu acest castel construit în secolul XIV, care are reputaţia de a fi bântuit. Cele mai misterioase apariţii sunt cele ale Doamnei în Alb şi ale Doamnei în Albastru.

image

Legenda spune că Doamna în Alb este spiritul lui Margaret Pomeroy, care a murit de foame în timp ce a fost închisă în temniţa castelului de sora sa, din gelozie. Se pare că ea bântuie temniţele întunecate şi apare în Turnul St. Margaret şi pe zidurile castelului. Doamna în Albastru nu se limitează doar la anumite zone, ea încearcă să atragă oamenii în părţile castelului, ce se află în ruină. Se pare că este o idee foarte proastă să o urmăreşti pe Doamna în Albastru.

Castelul Edinburgh (Scoţia) Despre acest castel se spune că este cel mai bântuit din lume. Este un castel magnific, tipic medieval, cocoţat pe vârful unui pisc stâncos, care oferă o vedere de ansamblu asupra dealurilor din Scoţia. În interiorul clădirii, în halele goale şi pe aleile înguste, de-a lungul timpului au fost raportate existenţa ecourilor provenite de la morţi.

castelul edinburgh scotia jpg

Locurile cele mai bântuite sunt celulele de la închisoarea castelului, Podul din partea de sud şi strada Mary King Close, ce a fost dezafectată pentru a marginaliza victimele ciumei.

Vizitatorii acestui castel au precizat că au putut vedea fantomele unor câini, a unui toboşar fără cap, precum şi ale prizonierilor din timpul Războiului de Şapte Ani şi a Războiului de Independenţă al Statelor Unite ale Americii.

Ancient Ram II (Marea Britanie) – despre această clădire din satul Wotton – under – Edge, Gloucestershire, se crede că este bântuită de 20 de năluci încă din secolul al XII-lea. Construit pe un cimitir păgân, considerat a fi locul de sacrificiu pentru copii, al căror suflete erau închinate diavolului, cabana Cotswolds este bântuită de o tânără ucisă al cărui nume este Rosie, o preotească şi chiar de un demon de sex masculin, cunoscut ca un incubus.

image

Cimitirul Highgate (Marea Britanie) – a fost cel mai frumos şi cel mai popular loc de odihnă pentru cele mai bogate familii şi cei mai cunoscuţi oameni din Londra. Aici sunt îngropaţi Karl Marx şi familia lui Charles Dickens. Mii de oameni au fost îngropaţi în cimitirul Highgate, care din 1960 a fost abandonat, devenind o ruină. Acest lucru a contribuit la apariţia unor poveşti cu privire la faptul că cimitirul ar fi bântuit.

image

Au existat poveşti conform cărora vizitatorii cimitirului au auzit plânsete, au fost surprinşi de apariţia bruscă a unor fantome sau au fost împinşi peste morminte.

Orașul Atena din SUA, cel mai bântuit oraș din lume

Universitatea din Ohio ( Statele Unite ale Americii) – campusul acestei universităţii este considerat cel mai bântuit campus din lume. Despre mai multe locuri din campus se spune că ar fi fost văzute fantome, poveşti ce au dat naştere unor legende conform cărora univestitatea din oraşul american Atena ar fi cel mai bântuit loc de pe planetă.

Societatea Britanică pentru Cercetări Psihice susţine că oraşul Atena, din statul Ohio, este unul dintre cele mai bântuite locuri din lume. Cele cinci cimitire din localitate formează o pentagramă care încojoară campusul, cu clădirea administrativă în centrul semnului diavolului.

image

În sala Jefferson au avut loc numeroase apariţii ale unor fantome. Se crede că acestea ar proveni de la un azil de nebuni ce în prezent este abandonat, unde mii de bolanvi erau supuşi tratamentelor cu electroşocuri.

Plaja Changi (Singapore) – această plajă a fost folosită drept pretext de către japonezi în timpul bătăliei Sook Ching din cel de-Al Doilea Război Mondial. Mii de chinezi au murit în timpul acestei operaţiuni, deoarece au fost suspectaţi că ar fi fost anti – japonezi.

Această zonă este considerată a fi bântuită de fantomele chinezilor executaţi în timpul ocupaţiei japoneze. Trecătorii au auzit de mai multe ori un plâns ciudat sau ţipete. De asemenea, au fost văzute trupuri decapitate care mergeau pe plajă. Printre cele mai înfricoşătoare cazuri este cel raportat de un turist care susţine că a asistat la execuţia unei fantome, ce a lăsat pete de sânge pe plajă.

image

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
448542067 7833042643424770 2443193394384490631 n jpg
image
image
image
image
image
image
image png
index png
Insula Agistri, Grecia FOTO Shutterstock
555 (21) jpg
santorini 4044972 1280 jpg
loc de munca jpg
reguli noi aeroport jpg
dulceata din plante de leac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net