Meniul bizar pe care îl avea Regele Ferdinand, dimineața. Preparatele pe care le consuma fără excepție

Ultima actualizare:

Regele Ferdinand și regina Maria au schimbat radical regimul meselor. Totul se întâmpla diferit față de cum decurgeau lucrurile pe vremea lui Carol. Pe timpul regelui Carol, micul dejun era servit la ora 6:00 și mânca de obicei singur. Regele Ferdinand și regina Maria mâncau între 9:00 și 10:00. Regele lua un breakfast exact după modelul britanc cu friptură, ochiuri și cafea. În același timp trebuie spus că regina Maria ținea post negru în fiecare vineri.

Regele Ferdinand avea un program zilnic riguros Foto: Facebook
Regele Ferdinand avea un program zilnic riguros Foto: Facebook

Ce mânca regele Ferdinand la micul dejun 

Pe vremea Regelui Ferdinand, oamenii erau invitați să meargă la masa de prânz, și nu la cină, așa cum se întâmpla pe timpul lui Carol I, această masă fiind dedicată mai mult familiei. Principala ciudățenie a Regelui Ferdinand era faptul că mânca aproape imediat ce se trezea, iar la micul dejun prefera fripturi, ouă, unt, miere, fructe, ceai, șnițel cu garnitură de cartofi, scrie historia.ro.„

Regele Ferdinand mânca la ore fixe

Regele Ferdinand considera micul dejun masa principală și mânca, în fiecare dimineață, la ora 9:00. Prânzul era servit mereu la ora 13:30, iar cina la ora 20:00.

Meniurile regale, atât din vremea lui Carol I, cât și în timpul lui Ferdinand, indică faptul că familia regală prefera carnea de vită şi viţel, cotlet, file, ficat, creier, dar și de pește și de curcan. De asemenea, vânatul era şi el la loc de cinste: se pregăteau potârnichi, iepuri, raţe şi gâşte sălbatice, porci mistreţi.

 La Curtea regelui Ferdinand și-a desfășurat activitatea, tot vreme de trei decenii, germanul H. Edner, iar Iosif Strassman a fost bucătarul Curții regelui Carol al II-lea și al Curții regelui Mihai.

Despre regele Ferdinand

Proclamat rege al României, sub numele de Ferdinand I, şi încoronat ca suveran al României Mari, Ferdinand şi-a câştigat numele de cel „Loial", în urma acţiunilor sale de susţinere a interesului naţional.

A fost un om al timpului său, un om puternic, mai ales prin convingerile sale privind îndeplinirea până la capăt a datoriei faţă de ţara peste care domnea: „Germanii zic: Germania mai presus de toate. Eu am zis: datoria mea, mai presus de toate".

Devenit, printr-un concurs de împrejurari, moştenitorul Coroanei României, principele Ferdinand trăieşte 25 de ani sub imperiul dominator al unchiului său, regele Carol I, departe de frământările şi disputele politice.

Venit ca principe în ţară, a ajuns să cunoască bine mentalitatea poporului, integrându-se treptat în lumea românească a vremii, acceptându-i calitaţile şi defectele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Copil pregatit de scoala (Freepik com) jpg
image
image
image
image
image
image
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image png
thief 1562699 1280 jpg
Vladimir Putin Profimedia jpg
1 zodii bani jpg jpeg
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net