Mihaela Bilic ne dezvăluie cum să folosim ouăle rămase de la Paște. Cum e mai bine să le mâncăm: ouă fierte, ochiuri sau omletă?

Ultima actualizare:

Oul este un aliment emblematic al sărbătorilor de Paște, bogat în nutrienți esențiali și versatil în preparare. Cu toate acestea, modul în care îl pregătești poate face o diferență semnificativă în ceea ce privește impactul său asupra siluetei și a sănătății generale. Iată ce să faci cu ouăle rămase de la Paște și cum să le prepari pentru a obține beneficii maxime, conform nutriționistului Mihaela Bilic.

Ouă. Foto: arhiva.
Ouă. Foto: arhiva.

Oul fiert tare ideal dacă vrei să slăbești

Mihaela Bilic a spus că, dacă urmărești o cură de slăbire sau vrei să ai o senzație de sațietate îndelungată, oul fiert tare este alegerea potrivită. Oul fiert are un conținut ridicat de proteine și nutrienți esențiali, oferind o sursă consistentă de energie. Proteinele din ou sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a oferi o senzație de plenitudine și de a reduce pofta de mâncare, fiind astfel un aliat excelent în dietele de slăbire.

Oul fiert moale, ușor de digerat

Dacă vrei ca oul să fie ușor de digerat și asimilat de organism optează pentru oul fiert moale, cu albușul coagulat complet și gălbenușul puțin cleios, recomandă Mihaela Bilic. Acest tip de preparare păstrează beneficiile nutriționale ale oului, facilitând absorbția nutrienților esențiali precum proteinele și vitaminele.

Omletă pentru o masă sățioasă și hrănitoare

Pentru o masă consistentă și hrănitoare, în special potrivită în cazul copiilor sau al persoanelor cu activitate fizică intensă, omleta reprezintă o opțiune excelentă. Poți prepara o omletă simplă sau poți adăuga ingrediente precum cașcaval, șuncă și legume pentru a crește valoarea nutritivă a preparatului. Totuși, Mihaela Bilic ne sfătuiește să fim atenți la cantitatea de ulei folosită în timpul preparării, deoarece aceasta poate influența conținutul caloric al mâncărurilor.

Oul ochi fără exces de calorii

Dacă îți dorești să te răsfeți cu o porție delicioasă de ou ochi, poți să o faci fără să adaugi exces de calorii. Oul ochi poate fi pregătit în mod sănătos, spune nutriționista, având în vedere că albușul de ou nu absoarbe uleiul în timpul prăjirii, așa că poți reduce conținutul de grăsime prin scurgerea excesului de ulei din tigaie.

"Dacă vă place să înmuiați pâine în gălbenuș de ou și vă doriți și o felie de bacon bine rumenit, oul ochi va fi pe gustul vostru; puțini sunt cei care știu că uleiul nu poate pătrunde printre moleculele de proteine, deci albușul de ou nu poate absorbi ulei - oul ochi NU are multe calorii dacă îl scurgem bine de grăsime după prăjire!", spune Mihaela Bilic.

Ouăle rămase de la Paște pot fi pregătite în mai multe moduri pentru a satisface diverse preferințe și obiective dietetice. Indiferent de alegerea ta, este important să fii conștient de modul în care prepari ouăle pentru a obține beneficii maxime pentru sănătate și pentru a menține silueta în formă. Fiind atent la modul de preparare, poți să te bucuri de gustul delicios al ouălor fără a compromite dieta sau sănătatea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net