Miliardarul care donează aproape 900 de milioane de dolari unor organizații caritabile, înainte de sărbători

Un miliardar donează aproximativ 870 de milioane de dolari către fundații controlate de către familia sa înainte de sărbători, continuând astfel tradiția pe care a început-o în 2006, aceea de a dona uriașa sa avere de aproximativ 120 de miliarde de dolari. Despre cine este vorba?

Miliardarul care donează aproape 900 de milioane de dolari / Foto: Shutterstock
Miliardarul care donează aproape 900 de milioane de dolari / Foto: Shutterstock

Cel care donează aproximativ 870 de milioane de dolari către patru fundații înainte de sărbătoarea „Ziua Recunoștinței” este miliardarul Warren Buffett. Donațiile sunt sub formă de acțiuni. Potrivit unui comunicat de presă al conglomeratului Berkshire Hathaway, 1,5 milioane de acțiuni vor merge către Fundația Susan Thompson Buffett, care poartă numele soției miliardarului. Alte 900.000 de acțiuni vor fi împărțite în mod egal între trei organizații de caritate conduse de copiii săi.

Totodată, Warren Buffett a mărturisit că donațiile „le repetă pe cele făcute anul trecut de Ziua Recunoștinței" și că acestea „completează anumite promisiuni pe care le-am făcut în 2006 și care continuă până la moartea mea (la 93 de ani, mă simt bine, dar îmi dau seama pe deplin că joc în prelungiri)", potrivit Observator.ro

Continuă o tradiție pe care a început-o în 2006

Warren Buffet continuă o tradiție pe care a început-o în 2006 / Foto: Profimedia
Warren Buffet continuă o tradiție pe care a început-o în 2006 / Foto: Profimedia

Continuă o tradiție pe care a început-o în 2006, de a dona uriașa sa avere de aproximativ 120 de miliarde de dolari. Anul trecut, a donat aproximativ 750 de milioane de dolari către aceleași fundații. Într-o scrisoare adresată acționarilor, miliardarul a scris, marți, 21 noiembrie, că el și copiii săi „au o convingere comună că averea transmisă din generație în generație, deși este legală și comună în mare parte din lume, inclusiv în Statele Unite, nu este de dorit", că „avantajul Berkshire este că a fost construită pentru a dura" și „caracteristicile și comportamentul distinctiv al companiei vor fi susținute de acțiunile mele la Berkshire".

În vârstă de 93 de ani, miliardarul Warren Buffett rămâne la conducerea acestei vaste companii, numindu-l ca succesor al său, în 2021, pe Greg Abel, șeful unei divizii de la Berkshire Hathaway. Recent, această companie a anunțat profituri record de peste 157 miliarde de dolari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net