Misterul catacombelor de sub Galați și Brăila. Ce s-a descoperit și de ce au fost construite

Deja am auzit cu toții despre faimoasele catacombe din Paris, care au aprins imaginația întregului glob. Însă, nu foarte multă lume știe că un astfel de loc misterios există chiar și în țara noastră! Ba chiar mai mult decât atât, două orașe importante din România au sub ele zeci de kilometri tuneluri, vechi de secole!

Catacombele din Brăila
Catacombele din Brăila

Probabil că deja am auzit cu toții despre faimoasele catacombe din Paris, care au aprins imaginația întregului glob, ori despre miticele tuneluri de sub munții Bucegi, pe care atât de mulți români visează să le găsească.

Cu toate acestea, nu foarte multă lume știe că un astfel de loc misterios există chiar și în țara noastră, iar spre deosebire de tunelurile de sub munți, acesta este extrem de real și bine documentat! Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, două orașe importante din România au sub ele zeci de kilometri tuneluri, vechi de secole!

Este vorba despre catacombele care se întind sub Brăila și Galați, unde o mulțime de tuneluri, hrube, cât și pasaje de legătură sunt descoperite mereu de către specialiști. Aceste locuri sunt atât de late încât două mașini ar putea conduce fără probleme, de-a lungul lor! Din păcate, o bună parte din aceste catacombe a fost demolată parțial, în ultimele decenii.

Catacombele misterioase de sub Brăila și Galați

Catacombele din Galați / foto: Marcel Capriș
Catacombele din Galați / foto: Marcel Capriș

Se pare că, cel puțin când vine vorba despre tunelurile de sub Galați, o mare parte dintre acestea au fost construite relativ recent, între anii 1800 și 1850. Desigur, există și segmente mai vechi, cum ar fi pasajul de 300 de metri care leagă 2 biserici fortificate: Precista și Sf. Gheorghe. Acest tunel ar avea 300 de ani vechime, potrivit experților.

De asemenea, datorită sistematizării începute în 1953, care a distrus 90% dintre clădirile vechi din Galați, până în 1989, multe hrube și tuneluri au fost distruse.

„Unele au fost descoperite, cercetate şi umplute cu pământ, altele au fost acoperite în grabă de către Primărie, ca să nu se sisteze lucrarea, iar altele aşteaptă probabil să fie decopertate, pentru a ne mai povesti câte ceva din istoria acestui oraş”, spune istoricul Marius Mitrof, conform sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net