„Monstrul” din apele românești. Peștele a cântărit aproape o tonă

Ultima actualizare:

Românii sunt pasionați de pescărit, astfel că legendele urbane despre cel mai mare pește prins la noi în țară sunt multe, unele datând chiar de prin 1800. Astfel că, printre pescari s-a dus vorba că cel mai mare pește prin în România a cântărit în jur de 900 de kilograme.

image

Cel mai mare pește prins în România, spun legendele pescărești, este un morun, al cărui cap cântărea 139 de kilograme. Peștele, prins la Sfântul Gheorghe, a cântărit aproape o tonă. Un vis pentru pescarii profesioniști. Prinderea „monstrului”din apele românești a avut loc prin anii 1800, însă nu există imagini care să ateste autenticitatea poveștii.

Morunul ar fi avut 120 de kilograme de icre și 600 kilograme de carne.

O altă pradă de mare interes a fost relatată de câțiva jurnaliști britanici, veniți la noi în țară pentru un reportaj, în 1962, tot în Deltă.

„Aceasta este o altă parte a frumuseţii naturii. Aici omul pare să fie un intrus. Ne aflăm pe legendarul fluviu Dunărea, sau mai degrabă marea Deltă din România, unde râul de 1.725 de mile întâlneşte Marea Neagră”, povesteau britanicii în cadrul reportajului, relatează adevărul.ro.

Despre peștii gigantici prinși în apele românești, dar și alte povești pescărești puteți citi în continuare pe adevărul.ro, unde puteți viziona și mai multe imagini.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net