„Monstrul” din apele românești. Peștele a cântărit aproape o tonă

Românii sunt pasionați de pescărit, astfel că legendele urbane despre cel mai mare pește prins la noi în țară sunt multe, unele datând chiar de prin 1800. Astfel că, printre pescari s-a dus vorba că cel mai mare pește prin în România a cântărit în jur de 900 de kilograme.

image

Cel mai mare pește prins în România, spun legendele pescărești, este un morun, al cărui cap cântărea 139 de kilograme. Peștele, prins la Sfântul Gheorghe, a cântărit aproape o tonă. Un vis pentru pescarii profesioniști. Prinderea „monstrului”din apele românești a avut loc prin anii 1800, însă nu există imagini care să ateste autenticitatea poveștii.

Morunul ar fi avut 120 de kilograme de icre și 600 kilograme de carne.

O altă pradă de mare interes a fost relatată de câțiva jurnaliști britanici, veniți la noi în țară pentru un reportaj, în 1962, tot în Deltă.

„Aceasta este o altă parte a frumuseţii naturii. Aici omul pare să fie un intrus. Ne aflăm pe legendarul fluviu Dunărea, sau mai degrabă marea Deltă din România, unde râul de 1.725 de mile întâlneşte Marea Neagră”, povesteau britanicii în cadrul reportajului, relatează adevărul.ro.

Despre peștii gigantici prinși în apele românești, dar și alte povești pescărești puteți citi în continuare pe adevărul.ro, unde puteți viziona și mai multe imagini.

shutterstock 1833215881 jpg
horoscop jpg
zodii care nu stiu sa se imbrace jpg
printul harry profimedia 0685156749 jpg
autostrada jpg
Mara G si Mario Mutu  jpg
anisia gafton jpg
pantofi jpg
Niculae Badalau - foto Bogdan Vladu
Florin Piersic Jr  la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) Foto Kanal D JPG
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 28 noiembrie stefan cel nou jpg
printul harry profimedia 0685156749 jpg
efecte busuioc 0 jpeg
autostrada jpg
Lui Niculae Bădălău i s au furat bunuri din casă în valoare de 80 000 de euro jpeg
FotoJet (2) jpg