Moș Crăciun a venit cu barca, la Veneția! Imagini inedite

Sute de oameni costumați în Moș Crăciun au vâslit, la bordul tradiționalelor gondole, pe Marele Canal din Veneția, duminică. Regata de Crăciun, care are loc de peste un deceniu, s-a desfășurat pe timp frumos, cu mult soare, termometrele arătând în jur de 8 grade. Vremea i-a ajuta pe Moșii care s-au întrecut pe apă.

Regata lui Moș Crăciun din Veneția, 17 decembrie 2023
Sute de Moși au vâslit în apele Veneției (Foto: Profimedia)

La Veneția, de ceva vreme Moș Crăciun nu ajunge cu sania, ci cu barca. A fost o duminică activă, în plin spirit de Crăciun, cu bărbați și femei, dar și copii, costumați în roșu și alb, care au vâslit de zor, pentru a da viață evenimentului din cadrul proiectului „Veneția luminează Crăciunul”, promovat de Municipiul Veneția, în colaborare cu Vela spa. În cadrul renumitei regate participă atât amatori, cât și canotori profesioniști.

 „Este cea mai frumoasă tradiție pe care Veneția o poate oferi lumii întregi”, a declarat consilierul orașului, Giovanni Giusto, citat de Il Nuovo Terraglio.

Cursa a început la ora locală 10:30 din San Zaccaria și s-a finalizat la Universitatea Ca' Foscari. Peste 100 de Moși Crăciun au participat la bordul bărcilor împodobite ca niște sănii.  Farmecul unic al Veneției a fost nuanțat de culorile roșu și alb pe măsură ce Moșii au început să vâslească pe Marele Canal.

Femei costumate în Moș Crăciun, la regata anuala de la Veneția, 17 decembrie 2023
Au participat și multe femei (Foto: Profimedia)

Turiști din toată lumea vin să vadă Regata de Crăciun din Veneția

Evenimentul, cunoscut și sub numele de „Cortegiul pe apă al lui Moș Crăciun”, atrage anual sute de turiști din lumea întreagă. Și nu e de mirare întrucât, conform organizatorilor, aceasta este o oportunitate unică de a vă „scufunda” în magia Crăciunului venețian, unde au loc anual zeci de festivități.

De peste 10 ani, această regată se desfășoară ca o tradiție de Crăciun la jumătatea lunii decembrie. Un eveniment foarte asemănător are loc pe 6 ianuarie. Regata Befana este o tradiție complet italiană și este legată de Bobotează. Legenda spune că o bătrână vrăjitoare zboară pe o mătură de lemn, cărând daruri pentru copiii cuminți și cărbune pentru copiii răi. Regata se desfășoară tot pe Marele Canal, iar participanții se deghizează în vrăjitoarea Befana.

În fiecare an, în Veneția au loc peste 120 de regate, majoritatea fiind de canotaj. Acest sport este foarte important pentru venețieni. Astfel, fiecare eveniment sau sărbătoare este o scuză bună pentru a avea loc o cursă de canotaj.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net