Schimbările climatice fac o nouă victimă: figurinele de ciocolată în formă de Moș Crăciun! Ce se întâmplă cu ele

Deja am observat cu toții că schimbările climatice devin din ce în ce mai greu de ignorat, iar consecințele acestora încep să fie resimțite din ce în ce mai puternic. Astăzi, 1 decembrie, am intrat oficial în iarnă, iar vremea neobișnuit de caldă pare să fi mai făcut o victimă: figurinele din ciocolată în formă de Moș Crăciun!

Desertul favorit din timpul iernii este pus în pericol de către vremea caldă / foto: Pexels
Desertul favorit din timpul iernii este pus în pericol de către vremea caldă / foto: Pexels

Potrivit celor de la adevarul.ro, se pare că producătorii de dulciuri din Germania au realizat, în acest an, undeva în jur de 167 de milioane de astfel de figurine. Iar deși acest număr pare uriaș, el este într-o scădere cu 1%, față de anul trecut. Din păcate, motivația pentru scăderea cererii pentru aceste figurine tradiționale nu este dorința subită a zeci de milioane de oameni de a intra la dietă, ci inflația ridicată, cât și vremea neobișnuit de caldă din această perioadă.

„În momentele grele şi incerte, dulciurile sunt una dintre micile plăceri de zi cu zi. Acest lucru este valabil în special pentru popularele figurine Moş Crăciun de ciocolată”, a declarat, conform sursei, Carsten Bernoth, președinte al Asociaţiei Producătorilor Germani de Dulciuri (BDSI).

Schimbările climatice pun în pericol figurinele de ciocolată

Se pare că, încă din vara acestui an, prețurile produselor fabricate din cacao a crescut semnficativ, din cauza faptului că recolta boabelor de cacao a fost extrem de slabă. În Europa, din luna iunie, consumatorii au înregistrat o creștere a prețurilor chiar și cu 13%, în timp ce în Statele Unite, această valoarea a ajuns deja la 20%. Astfel, cantitatea de ciocolată pe care o cumpără începe să scadă din ce în ce mai mult.

În luna iulie, Luca Zamarella, director financiar al Mondelez, un mare producător de produse din cacao, vorbea despre această situație. „Creșterea prețurilor pentru zahăr și cacao în mod specific este semnificativă”, a spus acesta. „Vorbim cel mai probabil de o creștere de peste 30 de procente dacă ne uităm la ultimele 12 luni, sau chiar mai mult, în special la cacao.”

Parteneri

image
image
image
image
image
image
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net