Schimbări importante pentru șoferi! O categorie anume nu va mai putea conduce cu o viteză de peste 90 km/h

Noi schimbări pentru șoferii din țara noastră! O nouă directivă a Comisiei Europene vrea să interzică unei categorii anume de șoferi să mai conducă cu o viteză de peste 90 km/h! De asemenea, tot această categorie de șoferi nu ar mai avea voie să conducă pe timp de noapte!

Directiva UE ar fi gata în luna martie / foto: Freepik
Directiva UE ar fi gata în luna martie / foto: Freepik

Autoritățile de la Bruxelles pregătesc schimbări importante pentru șoferii de-a lungul continentului! Potrivit celor de la Antena 3 CNN, se pare că până la începutul lunii martie, o nouă directivă a Comisiei Europene ar putea intra în vigoare, iar odată cu aceasta, ar începe să fie aplicate limite de viteză în funcție de vârsta șoferului! Astfel, se pare că șoferii tineri nu vor mai avea voie să conducă cu o viteză de peste 90 km/h, nici măcar pe autostrăzi.

De asemenea, cei care de abia au dobândit carnetul de condus nu ar mai avea voie să conducă pe timpul nopții. Autoritățile Uniunii Europene mai doresc ca după o perioadă de probă, toți șoferii începătorii să susțină un nou examen de conducere. Iar schimbările pe care autoritățile europene doresc să le introducă nu se limitează doar la atât!

Noi schimbări pentru șoferii din Uniunea Europeană

În directiva pregătită de către Comisia Europeană mai apare o altă mențiune importantă! Mai precis, se pare că indiferent de țara în care a fost înmatriculată mașina pe care o conduere, permisul nostru ar putea fi retras oriunde ne-am afla, de-a lungul teritoriului UE. Iar pentru a facilita această schimbare, se dorește înființarea unei baze de date care ar face mult mai ușor schimbul de informații între autoritățile din țările membre.

Pe lângă aceste schimbări, se mai dorește o uniformizare în privința nivelului de alcool și droguri, fiecare țară folosind alte valori pentru aceste infracțiuni. Amenzile și sistemul de puncte, de asemenea, ar urma să devină uniform, de-a lungul Uniunii Europene.

Ultimul lucru pe care șoferii trebuie să îl știe este faptul că limita de greutate pentru permisul de tip B urmează să se reducă de la 3.500 la 1.800 kg. Cei care doresc să conducă vehicule mai grele vor trebui să aibă deja 21 de ani, cât și un nou tip de permis, B+.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net