Toți românii mănâncă acest aliment în timpul postului! Cât de sănătoasă este, de fapt, soia

Deja începem să înaintăm tot mai mult în Postul Crăciunului, iar pentru românii are doresc să postească de-a lungul acestor 40 de zile, poate fi destul de dificil să își mențină o dietă echilibrată și sățioasă. Ei bine, un produs „salvator” pentru perioadele de post a fost, mereu, soia. Însă, cât de sănătoasă este, de fapt, aceasta?

Mulți români mănâncă soia în timpul postului
Mulți români mănâncă soia în timpul postului

După cum putem observa cu toții, deja începem să înaintăm tot mai mult în Postul Crăciunului, iar pentru românii are doresc să postească de-a lungul acestor 40 de zile, poate fi destul de dificil să își mențină o dietă echilibrată și sățioasă. Începând cu 15 noiembrie, până pe 25 decembrie, credincioșii se vor abține de la multe alimente pe care, în mod normal, le consumă mai zilnic.

Un produs „salvator” pentru perioadele de post a fost, mereu, soia. Însă, cât de sănătoasă este, de fapt, aceasta? Ei bine, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, medicul endocrinolog Stefan Kabisch, care mai este și specialist în metabolism la Clinica Charité, din Berlin, ne oferă un răspuns surprinzător!

Cât de sănătoasă este soia

În mod normal, soia conține proteine, cât și vitamina B, magneziu, fier, grăsimi nesaturate, cât și acizi grași omega-3. De asemenea, soia mai conține și izoflavonoide, ce sunt foarte asemănătoare cu hormonul feminin estrogen. Aceste izoflavonoide se mai găsesc, în cantități mai mici, în alte leguminease, cum ar fi lintea, fasolea, sau năutul.

Ei bine, se pare că deși acest element este inofensiv, este posibil ca izoflavonoidele să blocheze o anumită enzimă din tiroidă, care produce hormoni activi. Specialistul ne avertizează că daă această enzimă este dezactivată, putem să ne confruntăm cu hipotiroidism, adică glanda tiroidă nu funcționează cum trebuie.

Cu toate acestea, medicul ne spune că riscul asupra glandei este atât de mic, încât atât timp cât o persoană sănătoasă consumă soia în cantități obișnuite, nu ar fi motive de îngrijorare. Așa că, soia rămâne o opțiune valabilă pentru mesele din timpul oricărui post!

image
image
image
image
image
image
canicula caldura furtuna vertizare foto shutterstock
politia nu treceti jpeg
Accident 2 Mai Vama Veche jpg
STB FB jpg
piata unirii shutterstock jpg
probleme de auz jpeg
femeie buchet de flori jpg
vreme 1 mai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net