Povestea tâlharului spânzurat și transformat într-o pereche de pantofi. Cine a fost George Năsosul

George Parrott, cunoscut sub multe nume: George Warden, George Manuse, George Ciocul-Mare și George Năsosul, a fost un tâlhar cu o viață demnă de un film. Devenit faimos pentru o sumedenie de infracțiuni comise, a rămas în istorie nu pentru faptele sale, ci pentru moartea sa și ceea ce s-a întâmplat cu cadavrul lui. George Parrott își petrece eternitatea în mai multe bucăți: pe post de ghiveci de flori, scrumieră și pereche de pantofi.

George Năsosul, tâlharul spânzurat și transformat în pantofi / Foto: Captură video
George Năsosul, tâlharul spânzurat și transformat în pantofi / Foto: Captură video

Născut pe 20 martie 1834, George Parrott a fost un hoț în vestul sălbatic american, la sfârșitul secolului al XIX-lea. A fost cunoscut de-a lungul vieții după mai multe nume, precum: George Warden, George Manuse, și George Năsosul. Dar singurul apelativ care i s-a atribuit constant a fost cel de „tâlhar”.

A devenit faimos pentru o sumedenie de infracțiuni comise, dar avea și un obicei prost, acela de a se lăuda cu faptele sale. În anul 1878, bărbatul și banda sa au ucis doi ofițeri ai legii, șeriful adjunct din Wyoming Robert Widdowfield și pe detectivul Union Pacific Tip Vincent, după un jaf de tren. Nu era ieșit din comun ca George Năosul să ucidă oameni.

Și cum se lăuda cu ce făcea, a fost descoperit în cele din urmă de poliție. Odată încarcerat, tâlharul știa că îl așteaptă execuția și a încercat să evadeze, însă a fost prins și spânzurat de mulțimea furioasă. Întâmplarea face că printre oameni se afla și un medic, pe nume John Osborne, iar datorită lui, George Năsosul a rămas în istorie pentru moartea sa și ceea ce s-a întâmplat cu cadavrul lui.

Din pielea lui George Năsosul a fost făcută o pereche de pantofi

Așadar, deoarece trupul nu a fost revendicat de nimeni, l-a luat doctorul John Osborne. După ce a intrat în posesia cadavrului, l-a dezmembrat. A trimis creierul tâlharului unui prieten care făcea un studiu medical cu privire la mințile criminalilor, iar cutia craniană i-a dat-o asistentei lui în vârstă de 15 ani, Lillian Heath. Fata, care avea să devină prima femeie medic din Wyoming, l-a folosit pe post de scrumieră, obstacol împotriva închiderii ușii și ghiveci pentru flori.

John Osborne a decis că rămășițele mai pot fi folosite și a fost creată o mască mortuară cu fața tâlharului, care evidențiază de ce avea porecla de năsosul.

Ulterior, a contactat un pantofar, pe care l-a rugat să-i facă încălțări din pielea criminalului. Încălțămintea a fost păstrată de Osborne și a fost purtată la balul său inaugural, după ce a fost ales guvernator al statului Wyoming. În prezent, pantofii siniștri, masca mortuară și bucăți din craniul lui Parrott pot fi găsite la un muzeu din Wyoming, Muzeul Ținutului Carbon, conform Incredibilia.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net