Adolescent de 15 ani, electrocutat după ce s-a urcat pe tren pentru un selfie. Care este starea lui

Un tânăr, de 15 ani, s-a electrocutat, după ce s-a urcat pe vagonul unui tren. Incidentul s-a petrecut în județul Gorj. Băiatul s-ar fi urcat acolo pentru niște poze. A fost transportat la spital, iar medicii au anunțat că are arsuri pe 90% din suprafața corpului.

Tânărul s-ar fi urcat pe vagonul unui tren Cfr Călători Foto: Facebook
Tânărul s-ar fi urcat pe vagonul unui tren Cfr Călători Foto: Facebook

În ce stare se află băiatul

Incidentul a avut loc în gara din Târgu Jiu, iar angajaţii au anunţat Poliţia Transporturi Feroviare. „Poliţiştii au identificat un adolescent de 15 ani, din oraşul Târgu Cărbuneşti, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că adolescentul s-ar fi urcat pe un vagon al unui tren, electrocutându-se”, informează Poliţia judeţeană Gorj.

Tânărul s-a urcat pe vagonul trenului pentru a face fotografii. A fost dus de urgenţă la spital cu arsuri de gradul 2, 3 şi 4 pe o suprafaţă de 90% din corp. De asemenea, copilul prezenta şi traumatism cu leziuni multiple din cauza căderii de la înălţime. Ulterior a fost transferat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

Era conştient când a fost adus. Din ce am aflat, s-a urcat pe un vagon şi s-a electrocutat. A fost stabilizat în UPU şi transferat la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' din Bucureşti, secţia Chirurgie plastică", a spus Mihaela Țicleanu, pentru Observatornews.ro

Selfie-ul care i-a adus moartea 

Ne amintim de tragedia din august care s-a petrecut într-o gară din județul Arad. Un tânăr de 21 de ani din Germania a murit, după ce s-a urcat pe vagonul unui tren și s-a electrocutat. Băiatul, care se afla în vacanță în România, ar fi vrut să își facă un selfie, spun martorii citați de Aradon.

„Cablul sub tensiune creează un câmp electric care poate fi periculos la distanţe mici. Un om care se apropie de cablu, urcându-se pe vagon sau pe locomotivă, devine un fel de paratrăsnet. Adică, fiind neutru din punct de vedere electric, are loc o străpungere a aerului şi o descărcare electrică, formându-se astfel un arc electric", avertizează reprezentanții CFR.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net